WECANDANCE Zeebrugge
Volledig scherm
WECANDANCE Zeebrugge © Benny Proot

WECANDANCE klokt af op 58.500 bezoekers gespreid over twee weekends: “En volgend jaar vieren we onze tiende verjaardag”

BruggeHet strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge ontving tijdens de negende editie 58.500 bezoekers, meer dan 150 internationale en nationale artiesten en de weergoden zorgden voor ideaal strandweer. Drie van de vier dagen festivaldagen waren uitverkocht.

 1. Van zeehonden spotten tot een museum vol bizarre uitvindingen en 85 kunstgaleries: Ja, er is meer dan enkel de Zoute Grand Prix de komende dagen in en rond Knokke-Heist
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Van zeehonden spotten tot een museum vol bizarre uitvindin­gen en 85 kunstgale­ries: Ja, er is meer dan enkel de Zoute Grand Prix de komende dagen in en rond Knok­ke-Heist

  Honderden blitse wagens afgewisseld met de mooiste oldtimers en één van de meest prestigieuze veilingen van Europa: de Zoute Grand Prix staat garant voor dagenlang plezier. Tenminste, voor de echte autoliefhebber. Maar hebben vrouwen deze week dan helemaal niks te zoeken in Knokke-Heist? Het tegendeel is waar. Zowel óp de Zoute Grand Prix als ernaast zijn er tal van mogelijkheden. Wat te denken van zeehonden en dolfijnen spotten, op nauwelijks een kwartiertje rijden van Knokke-Heist? Of een bezoekje aan een museum vol bizarre uitvindingen met de kids? Ook shoppen kan uiteraard niet ontbreken. Een overzicht voor haar én hem.
 1. 21 hooligans moeten zich verantwoorden voor rellen na Club-Antwerp, maar dat maakt niet bij iedereen evenveel indruk: “Schijtzak. Fuck the system!”
  PREMIUM
  Brugge

  21 hooligans moeten zich verantwoor­den voor rellen na Club-Ant­werp, maar dat maakt niet bij iedereen evenveel indruk: “Schijtzak. Fuck the system!”

  Gewapende weerspannigheid, slagen en verwondingen aan de politie, vernielingen, bendevorming en verboden wapenbezit. 21 hooligans van Club Brugge en het bevriende ADO Den Haag staan in de Brugse rechtbank terecht voor zware rellen na de match van blauw-zwart tegen Antwerp, ondertussen vijf jaar geleden. “Het was de zoveelste episode in de almaar langer wordende zwarte geschiedenis van het Brugs voetbalgeweld", sprak de procureur. Al waren niet alle hooligans onder de indruk van die woorden.