De spelers van Cercle Brugge leren reanimeren met een AED-toestel.
Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van Cercle Brugge leren reanimeren met een AED-toestel. © Benny Proot

“Wat Eriksen meemaakte, kan iederéén overkomen”: Cercle Brugge schakelt Rode Kruis in om spelers en trainers te leren reanimeren

Brugge“Eigenlijk zouden alle mensen dit moeten kunnen. Voor hetzelfde geld krijg je een hartstilstand op straat”, stelt Cercle Brugge-doelman Thomas Didillon na afloop van een basiscursus reanimeren. In een lokaal bij de oefenvelden van de Vereniging hebben acht spelers en trainers Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel donderdag de kneepjes geleerd. De eersteklasser nam maandag zélf contact op met het Rode Kruis om snel een opleiding te regelen. Of hoe Christian Eriksen ook bij ons de alarmbellen heeft doen afgaan. 

  1. Zeven idyllische Vespa-routes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek
    PREMIUM
    Roeselare / Brugge / Bossuit / Oostrozebeke / Pervijze / Proven

    Zeven idyllische Ves­pa-rou­tes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek

    Wie onze provincie eens op een originele manier wil verkennen, kan dat misschien eens met de Vespa doen. De Italiaanse tweewieler is in onze contreien aan een opmars bezig en is het ideale vervoermiddel voor wie de natuur of enkele toeristische trekpleisters eens vanuit een andere hoek wil leren kennen. Heel wat plekken pakken dan ook uit met uitgestippelde Vesparoutes en wie er zelf geen heeft, kan er op enkele West-Vlaamse adresjes één huren.