Dieter Crevits en Sofi. Sofi moet wat wennen aan Dieter na de lange reis.
Volledig scherm
PREMIUM
Dieter Crevits en Sofi. Sofi moet wat wennen aan Dieter na de lange reis. © Karolien Coenen

Wat een dierenliefde! Dieter (40) vond 1,5 jaar geleden pup in Indonesische rioolbuis, vandaag is Sofi eindelijk in België: “Haar achterlaten? Dat kreeg ik niet over m’n hart”

BruggeDieter Crevits (40) uit Brugge mag gerust het etiket dierenvriend van het jaar opgespeld krijgen. Na een adoptiestrijd van anderhalf jaar en vijf door corona afgelaste vluchten kon de man vanmorgen - duidelijk geëmotioneerd - de Indonesische straathond Sofi in de armen sluiten. Begin maart vorig jaar vond hij de viervoeter in een rioolbuis, toen hij door het uitbreken van de coronacrisis maandenlang vast zat in Indonesië. “De band tussen ons is zó groot”, vertelt de man, die blij is dat het hondje een warme thuis krijgt in ons land.   

  1. WK-brug keert terug tijdens 16 (!) shoppingdagen in eindejaarsperiode in Brugge: “Veiligste manier om Ring aan station over te steken”
    Brugge

    WK-brug keert terug tijdens 16 (!) shoppingda­gen in eindejaars­pe­ri­o­de in Brugge: “Veiligste manier om Ring aan station over te steken”

    De stad Brugge, de politie en openbare vervoersmaatschappij De Lijn hebben een plan klaar om de eindejaarsdrukte in goede banen te leiden. Anders dan vorig jaar verwacht Brugge een massa volk dat komt genieten van Wintergloed en van de 16 (!) shoppingdagen tussen 27 november en 3 januari. “Randparkings, een voetgangersbrug en mobiele tekstkarren moeten het bereikbaar en veilig houden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.