Kamperen kan vanaf nu aan 'De Plas' in Brugge
Volledig scherm
PREMIUM
Kamperen kan vanaf nu aan 'De Plas' in Brugge © Benny Proot

Wat doet een leraarskoppel in de zomervakantie? Een eigen camping uitbaten: “Hier droomden we van op onze huwelijksreis, 18 jaar geleden”

BruggeKampeerders kunnen deze zomer hun tenten opslaan aan de Sint-Pietersplas in Brugge. Op een terrein aan de Blankenbergse Dijk openen Peter Keirsbilck en An Verroens in juli en augustus een pop-upcamping met 40 plaatsen. “Als dit een succes wordt, zullen we onze jarenlange droom echt najagen”, zegt het leraarskoppel.

  1. Waterpeil van Damse Vaart stond nooit eerder zo laag in richting van Nederland: overzetboot Kobus uit voorzorg gesloten
    PREMIUM
    Damme/Brugge

    Waterpeil van Damse Vaart stond nooit eerder zo laag in richting van Nederland: overzet­boot Kobus uit voorzorg gesloten

    Het waterpeil langs de Damse Vaart, in het stuk tussen de Siphon en Nederland, is in geen decennia zo laag geweest als nu. De oorzaak: een combinatie van de droogte én een slecht werkend pompsysteem. Kobus, de overzetboot die je zelf moet bedienen in Lapscheure, ligt zelfs aan de ketting. “Dit is hoogst uitzonderlijk", zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.