De voordeur van het Europacollege in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
De voordeur van het Europacollege in Brugge. © Benny Proot

Wat bezielt de toekomstige elite van het Europacollege, stilaan het ‘feestpaleis van Brugge’: “De studenten sluiten de boel hermetisch af. Zelfs hun rector staat machteloos”

BruggeWat bezielt een groep afgestudeerde volwassen mensen, die ooit tot de top van de Europese politiek en diplomatie willen behoren, om keer op keer de regels te negeren en de boel op stelten te zetten? Het is niet alleen de vraag die elke Bruggeling die netjes de coronaregels volgt zich stelt, ook korpschef Dirk Van Nuffel vraagt het zich luidop af. “Ik heb vorige week nog maar een onderhoud gehad met de rector”, reageert burgemeester Dirk De fauw op de nieuwe perikelen van vrijdag.

  1. Renaat Schotte, de Brugse WK-commentator die met de fiets naar het werk kan: “Het hoogtepunt in mijn carrière, wat de uitslag ook mag zijn”
    PREMIUM
    Brugge

    Renaat Schotte, de Brugse WK-commenta­tor die met de fiets naar het werk kan: “Het hoogtepunt in mijn carrière, wat de uitslag ook mag zijn”

    “Ik hoop dat de Bruggelingen, of ze nu van koers houden of niet, beseffen hoe uniek zo'n WK-aankomst in eigen stad is. De wereldwijde impact is enórm.” Het enthousiasme van Renaat Schotte (53) werkt aanstekelijk. De Bruggeling geeft straks, met sidekick José De Cauwer, commentaar bij de WK-tijdritten. “De parcoursbouwers kwamen ook even bij mij te rade, ze zochten een plek in de Brugse binnenstad.”