Brugge is helemaal klaar voor het WK tijdrijden. Dat bewijzen ook deze twee jonge wielerfans.
Volledig scherm
PREMIUM
Brugge is helemaal klaar voor het WK tijdrijden. Dat bewijzen ook deze twee jonge wielerfans. © Simon Mouton Photo News

Waar kan je de renners twee keer zien? Waar geniet je van een hapje en een drankje? En waar halen kinderen hun hartje op? Tien tips langs het parcours van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge

Brugge/Knokke-Heist/DammeDit weekend is het eindelijk koersen geblazen en rijden de beste tijdrijders ter wereld vanop het strand van Knokke richting Brugge. Een afstand van 43,30 kilometer, waarop heel wat te beleven zal zijn. Wij zetten tien locaties en activiteiten langs het parcours op een rij waar het hele gezin aan zijn trekken komt. Wie wil, kan op één plaats de renners zelfs twee keer zien passeren. En of de regio klaar is voor het WK!

 1. Nu al wachtlijst voor woning op site van VTI in Brugse binnenstad: “Dichtbij Vesten, station en ‘t Zand, dat is hier dé troef”
  PREMIUM
  Brugge

  Nu al wachtlijst voor woning op site van VTI in Brugse binnenstad: “Dichtbij Vesten, station en ‘t Zand, dat is hier dé troef”

  Hoewel de eerste steen nog gelegd moet worden, is er nu al een wachtlijst aangelegd voor wie één van de 135 nieuwe woningen wil op de site van het VTI langs de Boeveriestraat in Brugge. Eind dit jaar verlaat de school haar jarenlange uitvalsbasis en komt er een bouwproject, waarvoor de interesse groot is. “We bieden woningen aan met één tot vijf slaapkamers", zegt Christophe Pottiez van ontwikkelaar Steenoven & Baltisse.
 2. Kanker overwonnen en nu ook grootste droom verwezenlijkt: ober Thomas (33) neemt zijn geliefde zaak De Verloren Hoek over
  PREMIUM
  Brugge

  Kanker overwonnen en nu ook grootste droom verwezen­lijkt: ober Thomas (33) neemt zijn geliefde zaak De Verloren Hoek over

  “Ik zou echt in geen enkele andere horecazaak in Brugge willen staan.” Het enthousiasme druipt ervan af bij Thomas Quintens (33), die sinds dinsdag samen met Zura Sabanashvili (45) bistro De Verloren Hoek runt. Vaste klanten kennen Thomas al 12 jaar als ober van de zaak en zijn kompaan Zura roert er al 3 jaar in de potten. “Toen ik teelbalkanker kreeg, zag ik mijn droom uiteenspatten, maar kijk: alles komt goed.”