Het slachtoffer werd volgens het parket 192.000 euro armer gemaakt.
Volledig scherm
Het slachtoffer werd volgens het parket 192.000 euro armer gemaakt. © ANP XTRA

Vrouw vraagt vrijspraak voor diefstal van 192.000 euro van bejaarde dame (87): “Ik mocht dat geld gebruiken”

Brugge/GentEen 30-jarige vrouw uit Gent vraagt de vrijspraak voor het bestelen van een 87-jarige vrouw uit Brugge, nadat ze hiervoor eerder 3 jaar cel heeft gekregen. Louise B. beschouwde het slachtoffer als haar oma, maar verbraste in enkele jaren al haar centen: in totaal zo'n 192.000 euro. “Ik mocht dat geld van haar gebruiken”, zegt de Gentse.

 1. Billy (39) fietst België rond in 12 dagen. Zijn doel? Kansarme kinderen een warme kerst bezorgen
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Billy (39) fietst België rond in 12 dagen. Zijn doel? Kansarme kinderen een warme kerst bezorgen

  In 12 etappes helemaal rond België fietsen. Billy Dannaut (39) uit Knokke-Heist begint volgende maand aan hét wieleravontuur van zijn leven. De havenarbeider zal tijdens z’n tocht onder de blote hemel slapen én het grootste deel van de 1.515 kilometer solo afleggen. Met het initiatief maakt hij bovendien zijn vrouw gelukkig én wordt een goed doel gesteund. “Fysiek maak ik me weinig zorgen. Vooral mentaal zal het afzien worden."
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein