De bewoonster van de woning moest voor verzorging worden overgebracht naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
De bewoonster van de woning moest voor verzorging worden overgebracht naar het ziekenhuis. © Jan Van Maele

Vrouw naar ziekenhuis na frietpotbrand in woning

Sint-KruisIn een woning in Sint-Kruis, Brugge, is zondagavond brand ontstaan in een frietpot. De bewoonster moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht.

 1. Bedenker van verdwaalpalen riskeert celstraf voor dreigmails naar kustredders: “Al acht jaar lang worden ze geterroriseerd”
  PREMIUM
  Kust

  Bedenker van verdwaalpa­len riskeert celstraf voor dreigmails naar kustred­ders: “Al acht jaar lang worden ze geterrori­seerd”

  “Hij insinueerde zelfs seksueel misbruik.” De vader van de verdwaalpalen op de Belgische stranden ligt al jarenlang in een vete verwikkeld met de kustredders. Dat mondde donderdagmorgen uit in een zaak voor de Brugse rechtbank. Dominiek V. (68) uit Oudenburg riskeert er 6 maanden cel, eventueel met voorwaarden, voor elektronische overlast. “Zelfs Studio 100 zette hij in zijn mails mee in CC.”
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 1. Donkere wolken boven Wintergloed nu organiserend bedrijf in woelig water verkeert? “We zijn waakzaam, maar voorbereidingen lopen zoals gepland”
  PREMIUM
  Brugge

  Donkere wolken boven Winter­gloed nu organise­rend bedrijf in woelig water verkeert? “We zijn waakzaam, maar voorberei­din­gen lopen zoals gepland”

  Het bedrijf dat in opdracht van de stad Brugge het winterevenement Wintergloed organiseert, zit op financieel vlak in slechte papieren. Dat maakt Brugs raadslid Geert Van Tieghem (N-VA) ongerust. “De stad bevindt zich op glad ijs door voor zo'n partner te kiezen”, zegt hij. Het Brugs stadsbestuur laat weten “waakzaam” te zijn.
 2. ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldigden campingmoord vertonen geen greintje spijt in laatste woord
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldig­den camping­moord vertonen geen greintje spijt in laatste woord

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke heeft de jury zich teruggetrokken voor het beraad over de schuldvragen. In hun laatste woord maakten Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) een gelaten indruk. Geen greintje spijt of zelfs maar enige aanzet tot verontschuldigingen kwam uit hun mond. De jury moet nu oordelen wie welk aandeel had bij de gruwelijke moord op Mihael Parrent (37).