Stefaan Vergaerde, alias Fieto de verkeersclown, helpt scholieren opnieuw veilig oversteken
Volledig scherm
PREMIUM
Stefaan Vergaerde, alias Fieto de verkeersclown, helpt scholieren opnieuw veilig oversteken © Benny Proot

Vrouw (55) veroordeeld, omdat ze instructies van verkeersclown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen”

BruggeEen 55-jarige verpleegster uit Brugge, die de instructies van verkeersclown Fieto in de wind zou hebben geslagen, is in beroep toch veroordeeld.De vrouw werd in eerste aanleg vrijgesproken door de politierechter, wat toen veel commotie veroorzaakte. Het parket vocht de vrijspraak aan, met succes, blijkt nu. De verpleegster krijgt een boete van 240 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.  “Heel veel kinderen, ouders en grootouders zullen blij zijn met het vonnis", reageert de verkeersclown opgelucht.  

 1. Verkeersclown Fieto stopt meteen na vrijspraak van bestuurster: “Als de kinderen al niet meer beschermd worden, houdt het voor mij op”
  PREMIUM
  Brugge

  Verkeers­clown Fieto stopt meteen na vrijspraak van bestuur­ster: “Als de kinderen al niet meer beschermd worden, houdt het voor mij op”

  “Ik ben ontgoocheld, gefrustreerd, kwaad en verdrietig tegelijk.” De Brugse wijk Christus-Koning moet het voortaan stellen zonder zijn verkeersclown Fieto. Gemachtigd opzichter Stefaan Vergaerde (56), de man achter de clown, liet de leerlingen van de plaatselijke school er veilig oversteken. Maar nadat een automobiliste – die z'n instructies zou genegeerd hebben – maandag door de politierechter werd vrijgesproken, bergt een ontmoedigde Stefaan zijn kleurrijke pak definitief op in de kast.
 1. “Welkom terug, Fieto. We hebben je zo gemist...”: Brugse verkeersclown maakt comeback als opzichter, mét nieuw pak
  PREMIUM
  Brugge

  “Welkom terug, Fieto. We hebben je zo gemist...”: Brugse verkeers­clown maakt comeback als opzichter, mét nieuw pak

  “Welkom terug, Fieto.” Het enthousiasme van kinderen en ouders aan de oversteekplaats langs de Leopold I-laan in Brugge is woensdag groot, nu hun verkeersclown terug is. Stefaan Vergaerde (57) bleef drie maanden weg, nadat een een automobiliste – die z’n instructies zou genegeerd hebben – door de politierechter werd vrijgesproken. “Ja, ik ben erg kwaad en ontgoocheld geweest. Maar ik wil mijn verantwoordelijkheid als opzichter niet uit de weg gaan. Het is hier zo gevaarlijk voor de kinderen.”
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.