Met deze gestolen kajak probeerde de Algerijn het Kanaal over te steken.
Volledig scherm
Met deze gestolen kajak probeerde de Algerijn het Kanaal over te steken. © SPN

Vluchteling steelt kajak om Noordzee over te roeien, maar wordt al onderschept in Zeebrugse haven

ZeebruggeEen 27-jarige Algerijn is door de scheepvaartpolitie betrapt in de haven van Zeebrugge, toen hij van plan was om met een kajak het Kanaal over te varen richting het Verenigd Koninkrijk. De man was net in het water vertrokken. Het kleine vaartuig bleek gestolen op de marinebasis. 

 1. Kottee Kaffee neemt als eerste horecazaak intrek in gloednieuw project op plaats van Weylerkazerne, maar zal niet de laatste zijn: “Interesse voor ‘upcoming’ Ezelstraat is groot”
  PREMIUM
  Brugge

  Kottee Kaffee neemt als eerste horecazaak intrek in gloednieuw project op plaats van Weylerka­zer­ne, maar zal niet de laatste zijn: “Interesse voor ‘upcoming’ Ezelstraat is groot”

  “Een goede zaak voor de hele straat, die al enkele jaren aan een echte revival bezig is.” Chocolatier Jan Spegelaere juicht de eerste nieuwkomer in het woon- en handelcomplex op de plek van de vroegere Weylerkazerne toe. Kottee Kaffee verliet haar huurpand in de Korte Zilverstraat voor een kooppand in de Ezelstraat. “De klanten vinden moeiteloos hun weg naar hier”, glunderen Christine Geenens en Sophie Teerlinck.
 2. Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatregelen: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”
  Brugge

  Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatrege­len: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”

  Droevig nieuws vanuit Brugge, waar al acht zwanen gestorven zijn, mogelijk na een uitbraak van vogelgriep. Opvallend is dat de zwanen pas sinds 14 mei weer vrij rondzwemmen. Toch worden de zwanen niet opnieuw opgehokt omdat ze dan sneller de ziekte aan elkaar doorgeven. “Het is beter hen in openlucht te laten en zo wat afstand te creëren”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). De gezondheid van de dieren wordt wel nauwlettend opgevolgd.
 3. Deze 5 Kookeet-chefs laten je al even watertanden: “Meer kwaliteit én meer contact met ons, op een geweldige locatie”
  PREMIUM

  Deze 5 Kookeet-chefs laten je al even watertan­den: “Meer kwaliteit én meer contact met ons, op een geweldige locatie”

  Het ideale excuus voor een dagje Brugge: Kookeet, de hoogmis voor foodies, is dit weekend én maandag aan z'n tiende editie toe. Vergelijk het culinaire evenement niet langer met het festival van weleer aan de balkonrotonde: slechts 5.000 mensen per dag worden toegelaten in het indrukwekkende domein van het Grootseminarie. Liefst 32 chefs palmen het terrein in, 5 onder hen maken u alvast wegwijs. “Zelfs de gevestigde waarden zullen hun ogen opentrekken.”