De Steenbruggebrug is dringend aan vervanging toe.
Volledig scherm
PREMIUM
De Steenbruggebrug is dringend aan vervanging toe. © Foto Benny Proot

Vlaanderen legt in 2023 1 miljoen euro opzij voor nieuwe Steenbruggebrug en onderzoekt ook langere tunnel tussen 't Zand en Bloedput

BruggeVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) heeft haar investeringsplan voor 2023 klaar. Er ligt - eindelijk - geld klaar voor de nieuwe Steenbruggebrug, een veiligere R30 én een onderzoek naar een tunnel tussen 't Zand en de Bloedput.

 1. Nabestaanden verongelukte motorrijder (25) dagen fietser voor wie hij moest uitwijken voor rechtbank: "Jamy had voorrang”
  Dudzele/Oostkerke

  Nabestaan­den verongeluk­te motorrij­der (25) dagen fietser voor wie hij moest uitwijken voor rechtbank: "Jamy had voorrang”

  Het ongeval waarbij motorrijder Jamy Destickere (25) uit Oostkerke (Damme) om het leven kwam, eindigt dan toch voor de politierechtbank. Als het van het parket van Brugge afhing, zou dat echter nooit gebeurd zijn. Maar de ouders, broer en zus van de verongelukte jongeman daagden de fietser - voor wie hij moest uitwijken - rechtstreeks voor de rechtbank. “Dat de fietser niet vervolgd werd, kwam bij mijn cliënten hard aan”, aldus hun advocaat.
 2. Abu Francis krijgt steeds vastere voet op het middenveld bij Cercle Brugge: “Met deze kwaliteit altijd in top acht”
  voetbal jupiler pro league

  Abu Francis krijgt steeds vastere voet op het middenveld bij Cercle Brugge: “Met deze kwaliteit altijd in top acht”

  Zondag krijgt Cercle Brugge met AA Gent één van de pretendenten op een plaats in de Champions’ Play-Offs over de vloer. De Buffalo’s mogen alvast een gemotiveerde Abu Francis op het Brugse middenveld verwachten. De 21-jarige Ghanees speelde zichzelf met enkele sterke prestaties in het team. “Voor mij is dit absoluut geen verrassing”, klinkt hij vastberaden.