Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Mathias Mariën

Vijftig procent meer transmigranten aangetroffen in Zeebrugge: “Alarmbellen zouden moeten rinkelen”

In en rond de haven van Zeebrugge werden tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 968 transmigranten opgepakt. In vergelijking met de voorbije twee jaar is dat een fikse stijging. De Brugse N-VA-kandidate Maaike De Vreese kaart de situatie aan. “Bij een stijging van dit formaat zouden de alarmbellen toch luid moeten rinkelen”, zegt ze. 

29 reacties

 • piet devlieger

  4 jaar geleden
  Mis ik hier iets ? De N-VA'ers hekelen en klagen aan .... Zaten zijn toevallig niet in de regering gedurende de laatste jaren ? Wat hebben ze gedaan om dergelijke toestanden te vermijden en op te lossen ?
 • Dany Coomans

  4 jaar geleden
  "Wij zijn van de Groene partij, en samen met U lappen we de hardwerkende Vlaming erbij". Deze slogan van Bruno is wel top, proficiat, en zeker dicht bij de waarheid!!! Trouwens, hoe kan iemand hier integreren die uit een vrouwonvriendelijk bergland met dan nog eens een fanatieke geloofsovertuiging komt. Dit kan nooit zonder gevolgen, meestal in de slechte zin.
 • pipo de clown

  4 jaar geleden
  Ze mogen er nog veel meer verwachten want Frankrijk en Nedreland zijn veel strenger aan het optreden en dus vertrekken ze allemaal richting Belgie.
 • Fons Dewaele

  4 jaar geleden
  Willy Scholaart, het beste toegewenst. Heb voor een paar jaar dezelfde beslissing genomen. Ons land is om zeep door het gepamper en het niet handelen van de meerderheid der politieke partijen. Beschamend en triestig hoe dit land overgeleverd wordt aan...
 • etienne vijverman

  4 jaar geleden
  ze worden geen strobreed in de weg gelegd !!!!! zo lang men ze niet direct terug stuurt gaat er niets veranderen ........en de grootste slachtoffers zijn de bewoners daar ....... en de polletiek draait rond de hete brei heen ........