De klas van juf Karin Robert viel in de prijzen.
Volledig scherm
De klas van juf Karin Robert viel in de prijzen. © RV

Vijfde leerjaar Sint-Andreasinstituut wint publieksprijs op JEF Makersfestival

BruggeHet vijfde leerjaar van de basisafdeling van het Sint-Andreasinstituut heeft, drie weken na het einde van het schooljaar, nog een prijs gewonnen. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Leegstaande winkel in B-Park in sneltempo ingericht als test- en vaccinatiecentrum: “Mogelijk moet élke Bruggeling nog eens naar hier komen”
  Brugge

  Leegstaan­de winkel in B-Park in sneltempo ingericht als test- en vaccinatie­cen­trum: “Mogelijk moet élke Bruggeling nog eens naar hier komen”

  Naast interieurzaak LeenBakker in het winkelcentrum B-Park is een leegstaand pand in geen tijd omgevormd tot nieuw Brugs test- en vaccinatiecentrum. Vanaf woensdag kan je daar terecht voor een coronatest, later ook voor vaccinaties. “Oorspronkelijk was dit een soort plan-B, maar het zou best kunnen dat élke Bruggeling hier een herhalingsvaccin zal moeten krijgen", zegt dokter Jan Wynsberghe.