De Brugse politie kon de beklaagde dezelfde nacht nog oppakken.
Volledig scherm
De Brugse politie kon de beklaagde dezelfde nacht nog oppakken. © Benny Proot

Vier jaar cel gevorderd voor steekpartij aan Roemeens café

BruggeEen 38-jarige Roemeen riskeert 4 jaar cel voor een zware steekpartij aan een café in Brugge. Alexandru-Nicolae L. diende een landgenoot, die in Asse woont, 2 jaar geleden drie messteken toe in z’n buik. Het parket vervolgde hem maandag voor poging tot doodslag.

  1. Advocate Griet Cnudde over geviseerde buurtbewoners van Club Brugge-stadion: “Zulke intimidatie werkt helaas. Mensen die een klacht ingediend hadden en terugkrabbelen na bedreigingen”
    PREMIUM

    Advocate Griet Cnudde over geviseerde buurtbewo­ners van Club Brug­ge-stadion: “Zulke intimida­tie werkt helaas. Mensen die een klacht ingediend hadden en terugkrab­be­len na bedreigin­gen”

    Buurtbewoners die de bouw van de nieuwe voetbaltempel van Club Brugge blokkeren, zijn kop van Jut bij een deel van de supporters. Door een blunder bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen raakten hun namen bekend, waarna bedreigingen volgden. “Intimidatie gebeurt heel vaak”, zegt advocate Griet Cnudde. “Dutroux krijgt in ons land een betere bescherming dan burgers die opkomen voor hun rust en woongenot.”