Het werd een ware stormloop tijdens de eerste avond van de Meifoor.
Volledig scherm
Het werd een ware stormloop tijdens de eerste avond van de Meifoor. © Benny Proot

VIDEO - Overrompeling op openingsavond 820e Meifoor: "Dit wordt een supereditie"

BruggeDe actie waarbij de Brugse kinderen van 4 tot en met 14 jaar anderhalf uur gratis kermisplezier konden beleven, heeft zijn effect alvast niet gemist. Nog nooit liep het zo vroeg storm tijdens de eerste avond van de Meifoor. De verwachtingen bij het stadsbestuur en de forains zijn dan ook hooggespannen na twee sabbatjaren, mede dankzij de mooie weersvoorspellingen voor de komende week. “Dit wordt een supereditie” klonk het tijdens de officiële openingsreceptie. 

 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.
 2. Musea Brugge aangeduid als cultureel-erfgoedinstelling door Vlaamse regering: "Het is een ongelooflijke eer voor onze stad”
  PREMIUM

  Musea Brugge aangeduid als cultureel-erfgoedin­stel­ling door Vlaamse regering: "Het is een ongeloof­lij­ke eer voor onze stad”

  Vanmorgen kwam Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) naar Brugge om er officieel aan te kondigen dat Musea Brugge aangeduid wordt als cultureel-erfgoedinstelling dankzij haar collectie en werking op internationaal niveau. De Vlaamse regering keurde deze beslissing gisteren goed. Musea Brugge is daarmee de derde aangeduide instelling in Vlaanderen na M HKA en KMSKA, die allebei gevestigd zijn in Antwerpen. “Het is een ongelooflijke eer voor onze stad en het toont aan hoe belangrijk de musea hier zijn”, reageerde burgemeester Dirk De fauw (CD&V).