Mariën
Volledig scherm
© Mariën

VIDEO. Enorme rookpluim nadat zeiljacht vuur vat in jachthaven Zeebrugge

Aan de Rederskaai in Zeebrugge zijn twee zeiljachten uitgebrand. De brand ontstond even voor 17 uur bij één van de jachten en het vuur is dan overgeslagen. De zwarte rookpluim was tot ver te zien. 

4 reacties

 • Jos Temmerman

  3 jaar geleden
  Kouder weer,oorzaak kan een verwarmingsvuurtje zijn, elke jaar als het kouder wordt zijn er steeds branden.
 • Johan De Troyer

  3 jaar geleden
  Gelukkig was er water genoeg !
 • Frank De Witte

  3 jaar geleden
  Nog een die zijn rekeningen niet meer kan betalen. T'zal voor de brandverzekering zijn dan.
 • Ronny Van Wijngaerden

  3 jaar geleden
  En de rook was niet giftig, zijn ze vergeten te melden.
 1. Marinekazerne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Zullen site aankopen en nieuwe bestemming geven”
  Sint-Kruis

  Marineka­zer­ne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Zullen site aankopen en nieuwe bestemming geven”

  Defensie verkoopt tegen 2025 de militaire site in Sint-Kruis. Dat is maandag bekendgemaakt in het nieuwe kwartierplan. De diensten van de marinekazerne verhuizen de komende jaren geleidelijk naar Oostende en Zeebrugge, waar nieuwbouwprogramma’s worden voorbereid. De stad Brugge toont zich kanididaat op de site in Sint-Kruis te kopen. “Om ze een mooie nieuwe bestemming te geven”, zegt burgemeester Dirk De fauw.
 2. Slagers lopen warm voor West-Vlaams groenteschelletje en groentekroket: “Eetgewoonten veranderen, we moeten mee met de tijd”
  PREMIUM
  Roeselare

  Slagers lopen warm voor West-Vlaams groente­schel­le­tje en groentekro­ket: “Eetgewoon­ten veranderen, we moeten mee met de tijd”

  Opmerkelijk. Vanaf november liggen er twee vernieuwende, 100% West-Vlaamse en bovenal vegetarische streekproducten in de slagerstoonbank. Het West-Vlaams groenteschelletje is ontwikkeld door leerling-slagers van GO! Atheneum Diksmuide terwijl leerlingen van Ter Groene Poorte in Brugge tekenden voor een kaas-groentekroket met zeewier. Beide producten werden warm onthaald op de ‘Avond van de West-Vlaamse slager’ in Roeselare. “We moeten denken aan de consument. Er zijn steeds meer flexitariërs en daar moeten we op inspelen”, oordeelt Andy Heindryckx van Culinair Slagersatelier De Jachthoorn in Ruddervoorde.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Knokke-Heist werkt samen met Disney+ voor meer beleving tijdens wintermaanden en zoekt uitbater voor winterwellness met horecazaak
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Knok­ke-Heist werkt samen met Disney+ voor meer beleving tijdens wintermaan­den en zoekt uitbater voor winterwell­ness met horecazaak

  Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft grote plannen voor de wintermaanden. Zo wordt een uitbater gezocht voor een winterwellness met zicht op zee, al is het afwachten of dat deze winter al lukt. Verder gaat het bestuur een samenwerking aan met Disney+, die voor animatie zal zorgen. Ook het Lichtkunstfestival komt terug. “We willen een totaalbeleving voor jong en oud aanbieden”, zegt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (GBL).