Spermalie Brugge
Volledig scherm
Spermalie Brugge © Benny Proot

Verse tartaarsaus maakte meer dan honderd leerlingen en leerkrachten Spermalie ziek

De salmonella-uitbraak in de Brugse hotelschool Spermalie werd veroorzaakt door verse tartaarsaus. Tot die conclusie is het FAVV gekomen na onderzoek van verschillende stalen. 

3 reacties

 • Sjonny Martero

  2 jaar geleden
  De hotelscholen zijn mee met hun tijd. Het feit dat het traceerbaar was is een bewijs dat het dagelijks opgevolgd wordt. Dat er iets gevonden wordt in de eieren kan het dus ook dat het door derden is veroorzaakt. De school was een week open dus zijn er verse eieren gebruikt. Of de rauwe eieren specifiek werden onderzocht?
 • David Declerck

  2 jaar geleden
  De school heeft alles gedaan om dit vlug op te lossen ,ouders waren direct een goed geïnformeerd met wat er gaande was,Ik zou dit in vele scholen eens zien gebeuren ,kijken of ze ook zo rap en vlot zouden reageren
 • chris delanghe

  2 jaar geleden
  dat zal dus écht heel levend verse tartaarsaus geweest zijn !!!
 1. Gwenny experimenteerde in eerste lockdown met vis en groenten, vandaag liggen haar burgers in 100 Okay-winkels: “Drie uur minder op de baan, dat gaf me plots vleugels”
  PREMIUM
  Koksijde

  Gwenny experimen­teer­de in eerste lockdown met vis en groenten, vandaag liggen haar burgers in 100 Okay-win­kels: “Drie uur minder op de baan, dat gaf me plots vleugels”

  Van een vliegende start gesproken. Gwendolien Delcour (35) uit Koksijde benutte de vrijgekomen uren tijdens de eerste lockdown in de keuken en bereidde een gezonde visburger. Eén telefoontje naar Colruyt volstond om er haar product voor te stellen. Het resultaat? Sinds vandaag liggen Gwenny’s zalmburgers in 100 Okay-winkels. “Met dank aan het testpanel, mijn kindjes en partner”, vertelt de onderneemster.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len