Een vleugel van de Academie wordt gerenoveerd: er komt ook een lift
Volledig scherm
Een vleugel van de Academie wordt gerenoveerd: er komt ook een lift © Benny Proot

Verouderde noordvleugel van Stedelijke Academie krijgt opknapbeurt van bijna miljoen euro: “De nood aan lokalen wordt dé uitdaging van de toekomst”

BruggeDe noordvleugel van de Stedelijke Academie in de Katelijnestraat in Brugge krijgt een grondige opknapbeurt. Het verouderde deel krijgt – eindelijk – een liftkoker en ook het sanitair wordt aangepast aan de 21ste eeuw. “Dit zal zowel het comfort van de leerlingen, leerkrachten als de medewerkers verbeteren”, klinkt het bij de school. Maar het grote manco bij de kunstinstellingen in Brugge is daarmee nog niet opgelost.

  1. Een heerlijk kopje thee in het gezelschap van... kippen, het kan bij Kippen Theetuin: “Maar het zijn geen circusdieren”
    PREMIUM
    Brugge

    Een heerlijk kopje thee in het gezelschap van... kippen, het kan bij Kippen Theetuin: “Maar het zijn geen circusdie­ren”

    In de Vaartstraat in de wijk Sint-Pieters in Brugge is Kippen Theetuin geopend. Dat is een gloednieuwe horecazaak waar je, naast zelf samengestelde thee, liefdevol ontvangen wordt door gastvrouw Liesbeth en haar acht kippen. Ze volgde een opleiding om de dieren zelfs in interactie te laten komen met haar klanten. “Kippen zijn bijzonder intelligent”, zegt ze.