Het autowrak werd door een takeldienst uit de Damse Vaart gelift.
Volledig scherm
Het autowrak werd door een takeldienst uit de Damse Vaart gelift. © Jan Van Maele

Verdwijning uit 1990 opgehelderd dankzij autowrak in Damse Vaart: “Een van onze oudste dossiers die we hebben opgelost”

Brugge31 jaar na de verdwijning van de 38-jarige Ronny Lateste uit Brugge heeft de Cel Vermiste Personen het dossier opgelost. Dat gebeurde nadat de wagen van de man zondag werd teruggevonden in de Damse Vaart. “Al snel werd de link gelegd met die bewuste zaak", zegt het Brugse parket. Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen gaat het om één van de oudste dossiers die ze al oplosten. 

 1. Dries Corneillie (28) is de beste sommelier van het land: “Ik hou van alle wijnen die elegant en puur zijn, zonder daarbij een paardenbril op te zetten”
  Brugge

  Dries Corneillie (28) is de beste sommelier van het land: “Ik hou van alle wijnen die elegant en puur zijn, zonder daarbij een paarden­bril op te zetten”

  “Met deze titel gaan er deuren open, het is heel mooi om dat om mijn cv te kunnen zetten.” Eén dag nadat hij werd uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021 geniet Dries Corneillie (28) uit Zedelgem met volle teugen. De sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge leerde de liefde voor het vak kennen in hotelschool Ter Groene Poorte, waar hij maandag met open armen werd ontvangen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.