Jordy D. toonde vorige maand op een reconstructie hoe hij Milan Meert doodstak met een mes.
Volledig scherm
Jordy D. toonde vorige maand op een reconstructie hoe hij Milan Meert doodstak met een mes. © Photonews

Verdachte van moord op Milan (15) blijft langer in de cel

Oostkamp/BruggeDe jongeman die Milan Meert (15) kort na de zomer met een bajonet doodstak aan z’n woning in Oostkamp, blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer vrijdagmorgen beslist.

 1. PORTRET. Nieuwenhove: de Oostkampse wijk die in zijn hart werd geraakt door de brutale moord op Milan (15): “Nooit gedacht dat we op zo'n manier het nieuws zouden halen”
  PREMIUM
  Oostkamp

  PORTRET. Nieuwenho­ve: de Oostkampse wijk die in zijn hart werd geraakt door de brutale moord op Milan (15): “Nooit gedacht dat we op zo'n manier het nieuws zouden halen”

  Een kat die beschoten wordt met een loodjesgeweer, nu en dan eens wat nachtlawaai en geregeld een vechtpartij onder jongeren. Nieuwenhove krijgt zoals elke Vlaamse buurt wel eens te maken met kleine criminaliteit, maar een moord? Nee, dat hadden de bewoners nooit verwacht. 1.500 woningen telt de Oostkampse wijk ondertussen: een mix van sociale en residentiële huizen. In de jaren 1970 gebouwd voor de arbeiders van de nieuwe Siemens-fabriek. Een portret van de wijk die afgelopen week even nationaal nieuws haalde door de dodelijke steekpartij op Milan Meert (15).
 2. Ligt ripdeal aan oorzaak van steekpartij waarbij Milan (15) stierf? “Jordy stond nog 600 euro in het krijt”
  PREMIUM
  Oostkamp/Brugge

  Ligt ripdeal aan oorzaak van steekpar­tij waarbij Milan (15) stierf? “Jordy stond nog 600 euro in het krijt”

  De dodelijke steekpartij in Oostkamp, die vorig weekend het leven kostte aan Bruggeling Milan Meert (15), was mogelijk het gevolg van een ripdeal die eerder had plaatsgevonden. Dat blijkt althans uit de verklaring van verdachte Jordy D. (19), die zelf toegaf dat hij het slachtoffer of iemand uit z'n omgeving bestal. “Zijn opgekropte angst kwam tot uiting toen Milan hem raakte met die taser”, beweren zijn advocaten. Een reconstructie van de bewuste vrijdagavond.
 3. Link tussen dodelijke steekpartij op Milan (15) en in brand gestoken auto’s? “Mensen uit het drugsmilieu bedreigden ons”
  PREMIUM
  Assebroek/Oostkamp

  Link tussen dodelijke steekpar­tij op Milan (15) en in brand gestoken auto’s? “Mensen uit het drugsmili­eu bedreigden ons”

  De zaak rond de dodelijke steekpartij op Milan Meert (15) in Oostkamp en de mogelijke ripdeal die eraan voorafging, blijft nazinderen in het drugsmilieu. Afgelopen nacht zijn in Assebroek bij Brugge twee wagens in brand gestoken voor een huis. De politie onderzoekt of er een link is tussen beide dossiers. “Milan woonde twee jaar geleden nog even in bij een van mijn zonen”, vertelt bewoner Marc Guidee, die opgelucht is dat hij het kan navertellen.