Tuinconsulent Louis De Jaeger raakte geïnspireerd door de permacultuur in Mexico, waarbij een tuin wordt ingericht tot een zelfvoorzienend domein.
Volledig scherm
Tuinconsulent Louis De Jaeger raakte geïnspireerd door de permacultuur in Mexico, waarbij een tuin wordt ingericht tot een zelfvoorzienend domein. © Benny Proot

"Verander je grasperk in bloemenweide"

BRUGGENa zes jaar reizen en films maken heeft Bruggeling Louis De Jaeger (24) zijn ultieme passie ontdekt. Hij startte zopas met De Commensalist, een eigen bedrijfje als tuinconsulent.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Wout Louagie gaat voor EK-ticket op CrossCup in Roeselare : “Op training draait het goed”
  Veldlopen

  Wout Louagie gaat voor EK-ticket op CrossCup in Roeselare : “Op training draait het goed”

  Zondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup afgewerkt. Traditioneel worden op Schiervelde ook de tickets verdeeld voor het EK veldlopen van 12 december in het Ierse Dublin. Junior Wout Louagie (18) heeft zijn zinnen gezet op Roeselare en hoopt er zich te kwalificeren voor zijn eerste internationaal kampioenschap. “Het belooft een spannende en boeiende strijd te worden”, zegt hij.
 1. Hanna Vandenbussche en Wout Louagie heel sterk in heroïsche editie van CrossCup Roeselare
  Veldlopen

  Hanna Vandenbus­sche en Wout Louagie heel sterk in heroïsche editie van CrossCup Roeselare

  Door de hevige regenval werd de West-Vlaamse manche van de CrossCup in Roeselare zondagnamiddag een loodzware wedstrijd. Het terrein op Schiervelde was herschapen in een heuse modder- en regenpoel. Hanna Vandenbussche (AVR) en Wout Louagie (OB) voelden zich duidelijk in hun sas op het parcours en finishten respectievelijk als derde en tweede. Beiden mogen dromen van een selectie voor het EK veldlopen, dat op 12 december wordt afgewerkt in het Ierse Dublin.
 2. Mervyn (21) maakt liedje voor pas overleden grootmoeder bij wie hij vijf jaar woonde: “Bij niemand anders voelde ik zo'n warmte als bij haar”
  Brugge

  Mervyn (21) maakt liedje voor pas overleden grootmoe­der bij wie hij vijf jaar woonde: “Bij niemand anders voelde ik zo'n warmte als bij haar”

  De voorbije vijf jaar woonde Mervyn Deblaere (21) uit Brugge bij zijn oma Nicole. “Ze betekende alles voor mij”, zegt hij geëmotioneerd. De vrouw overleed vorige maand aan kanker. Mervyn schreef een song over haar. “Je weet dat ze ziek is, maar je wil niet begrijpen dat ze zal sterven. Dat was een shock. Bij niemand voelde ik zoveel warmte als bij haar.”