De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Veertiger verkracht minderjarige babysit, maar ontsnapt voor tweede maal aan 40 maanden effectief

BruggeEen 41-jarige Bruggeling ontloopt voor een tweede keer een effectieve celstraf van 40 maanden na de verkrachting van een minderjarig meisje dat bij hem kwam babysitten. Dirk L. kreeg eerder een grotendeels voorwaardelijke straf, maar hield zich volgens het parket niet aan z’n voorwaarden. Het vroeg de intrekking ervan, maar daar ging de rechter niet op in.

 1. Bruggeling (34) die dagen onschuldig in Mexicaanse cel zat herenigd met familie: “Allemaal gewoon omdat ik een witte T-shirt aanhad”
  PREMIUM

  Bruggeling (34) die dagen onschuldig in Mexicaanse cel zat herenigd met familie: “Allemaal gewoon omdat ik een witte T-shirt aanhad”

  Geruststellend nieuws voor Davy Vanderhaeghen (34) en zijn familie: na dagen onzekerheid is de Bruggeling eindelijk weer veilig thuis. Hij landde op de luchthaven van Zaventem, nadat hij enkele dagen onschuldig werd vastgehouden in een Mexicaanse cel. Contact met zijn familie kon de man nauwelijks hebben, waardoor zijn vader en zus even vreesden dat Davy in handen was gevallen van valse agenten. Opvallend: bagage had de man nauwelijks nog bij. En daar is een trieste reden voor.
  Brugge
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. REPORTAGE. De Ronde in de etalage van Brugse winkels: “Amerikanen, Engelsen en Australiërs zijn gek op de truitjes”
  PREMIUM

  REPORTAGE. De Ronde in de etalage van Brugse winkels: “Amerikanen, Engelsen en Austra­liërs zijn gek op de truitjes”

  Vlaanderens Mooiste komt thuis en dat zie je ook in verschillende etalages in Brugge. Of wat dacht u van een tafereel van de start van de koers in chocolade? Maar ook een antiekzaak, een fietshandel en een woon- en accessoirewinkel spelen graag in op de terugkeer. Wat vinden de middenstanders er eigenlijk van dat het grootse wielerevent opnieuw neerstrijkt in de Breydelstad?
  Brugge