Dolle pret op de Oktoberfoor in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Dolle pret op de Oktoberfoor in Oostende. © Benny Proot

Van streetart tot kermispret: vijf weekendtips aan de kust en in Brugge

RegioHet zomerweer hebben we definitief achter ons gelaten, maar dat betekent niet dat we opnieuw massaal in ‘ons kot’ moeten blijven. Op zoek naar een leuke activiteit in het weekend van 16 en 17 oktober in het noorden van West-Vlaanderen? Wij zetten vijf hapklare tips op een rij, waarbij zowel jong als oud zijn plezier vindt. 

 1. Brugges grootste cultuurtempel mag vanaf vrijdag weer 900 mensen in concertzaal ontvangen: “We gaan onze 20ste verjaardag in stijl vieren”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugges grootste cultuurtem­pel mag vanaf vrijdag weer 900 mensen in concert­zaal ontvangen: “We gaan onze 20ste verjaardag in stijl vieren”

  Aan de vooravond van de 20ste verjaardag van het Brugse Concertgebouw - het opende op 20 februari 2002 - mag Brugges grootste cultuurhuis eindelijk weer plannen maken. De versoepelingen voor de cultuursector, waaronder de nieuwe coronabarometer, zorgen voor ademruimte. “We weten nu écht waar we aan toe zijn de komende maanden”, glimlacht directeur Katrien Van Eeckhoutte. “Ons feestprogramma hebben we de voorbije maanden al tig keer aangepast.”
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.