Het ijsberenzwemfeest in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ijsberenzwemfeest in Brugge. © Benny Proot

Van ijskoud water tot een warme lach: onze 5 weekendtips in Brugge en aan de kust

Brugge/KustDe kerstmarkten, ijspistes en andere eindejaarsattracties zijn gesloten, maar hoef je je daarom in het weekend van 14 en 15 januari te vervelen? Nee, hoor! Van een ijsberenduik tot een grappige voorstelling: dit zijn onze vijf tips voor activiteiten in Brugge en aan de kust.

  1. Ruud Vormer weet vandaag of hij morgen weer mag spelen met Zulte Waregem: "Onze behoudskansen? Moeilijk, maar niet onmogelijk"
    PREMIUM

    Ruud Vormer weet vandaag of hij morgen weer mag spelen met Zulte Waregem: "Onze behoudskan­sen? Moeilijk, maar niet onmogelijk"

    “Hoe hoog ik onze behoudskansen inschat? Nou, het wordt heel moeilijk...” Ruud Vormer zegt wat veel voetbalstemmen over Zulte Waregem denken. Op een zucht van zijn 35ste verjaardag mag het niet verbazen dat de Nederlander heeft geleerd realistisch over de dingen te denken, zeker na zijn wedervaren van de voorbije jaren. Icoon van Club Brugge, maar toch niet door de grote poort kunnen vertrekken bij blauw-zwart: het wringt nog altijd een beetje. Zijn intrede bij Zulte Waregem deed vermoeden dat het behoud van Essevee verzekeren slechts een kwestie van tijd zou zijn, maar een sleutelbeenbreuk vergalde het sprookje dat hij aan de Gaverbeek leek te gaan schrijven. Morgen, vrijdag, staat Vormer mogelijk weer op het terrein om alsnog een mirakel te helpen realiseren. In afwachting van het groen licht van zijn behandelende arts: een lange babbel over de zes moeilijke weken die achter hem liggen en de vier beslissende die er aan komen.