Studenten studeren in extra time cafe van Club Brugge
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten studeren in extra time cafe van Club Brugge © Benny Proot

Van het Jan Breydelstadion tot een zwembad: in deze vijf blokplekken in Brugge en aan de kust breng je je examens tot een goed einde

KUSTDe examens komen eraan en dus moet er weer heel wat leerstof in de hersenen geprent worden. Niet iedereen kan zich goed concentreren alleen op een stoffige kamer en samen studeren blijkt gunstig voor de studieresultaten. Daarom vonden wij vijf leuke plekken om te studeren in Brugge en aan de kust. 

 1. IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineelste smaken uit de kast

  IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineel­ste smaken uit de kast

  Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend?
 2. Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”
  PREMIUM
  Kortrijk/Brugge/Oostende

  Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”

  Een primeur voor het Belgisch kampioenschap offshore powerboat racing, waarvan komend weekend de tweede manche in Oostende is. Julie Labeeuw (35) uit Kortrijk is er de enige vrouwelijke copilote in België en neef Quentin Deraedt (17) uit Brugge is de jongste piloot van Europa in zijn klassement. “Mensen stappen naar mij toe en zeggen vaak ‘Alé kind, dat jij dat durft’”, glimlacht Julie.