Verpakkingsvrije winkel Bokaal in Tielt.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpakkingsvrije winkel Bokaal in Tielt. © Fotokring Gamma Tielt

Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpakkingsvrij winkelen in West-Vlaanderen

West-VlaanderenTijdens Mei Plasticvrij proberen we het gebruik van verpakkingen, die zo goed als altijd plastic bevatten, te beperken. Een goede manier om te helpen, is je inkopen doen bij verpakkingsvrije winkels. Je neemt zelf een potje, doos of bokaal mee en weegt wat je koopt en vermijdt zo heel wat overbodig afval. Om het jou gemakkelijk te maken bundelen we 8 verpakkingsvrije winkels in West-Vlaanderen.

  1. REPORTAGE. Shoppen tijdens Brugse braderie én genieten van oldtimers: “Waaier aan verschillende handelszaken is hier een troef”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Shoppen tijdens Brugse braderie én genieten van oldtimers: “Waaier aan verschil­len­de handelsza­ken is hier een troef”

    Er heerst vrijdag, zaterdag en zondag gezellige drukte tijdens de Brugse braderie. De zomerkoopjes lokken shoppers van over het hele land naar de Breydelstad. Parkings liepen zaterdag vol, ondanks geregelde regenbuitjes. Liefst 21 straten doen mee, tot en met maandag. “Mensen letten op hun centen, en koopjes vallen dan dubbel in de smaak", klinkt het.