Peter Vanderveken
Volledig scherm
PREMIUM
© Peter Vanderveken

Van een LEGO-robot bouwen tot een ijskoude duik nemen: 7 leuke activiteiten voor jou en je kinderen tijdens de paasvakantie in Brugge en aan de kust

Brugge/KustDe paashaas is in het land! Dat wil zeggen dat kinderen twee weken lang zeeën van tijd hebben voor leuke activiteiten. Wij gingen op zoek naar de leukste uitjes in Brugge en aan de kust. Zo beleven jij en je kroost gegarandeerd een fenomenale paasvakantie. 

 1. REPORTAGE. Wielertoeristen uit alle windstreken rijden hun Ronde: “We doen het voor de aanmoedigingen langs het parcours. En voor jullie heerlijke bier na afloop”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Wielertoe­ris­ten uit alle windstre­ken rijden hun Ronde: “We doen het voor de aanmoedi­gin­gen langs het parcours. En voor jullie heerlijke bier na afloop”

  Voor geen geld ter wereld wilden ze deze klassieker missen, de ongeveer 10.000 buitenlanders -op een totaal van 15.000- aan de start van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Wind en regen trotseerden ze om aan de start in Brugge te verschijnen van het 242 kilometer lange traject. Paulo uit Italië, Matthias uit Duitsland, Matthew uit Wales, Patrice uit Frankrijk en Jauke uit Nederland. Wat maakt deze koers voor hen zo speciaal? En welke prof tippen ze voor de zege?
  Brugge
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Marie-Jeanne (83) verrast eerlijke vinder: “Ik durfde aan niemand vertellen dat ik mijn diamanten ring van 5.000 euro kwijt was”
  PREMIUM

  Ma­rie-Jeanne (83) verrast eerlijke vinder: “Ik durfde aan niemand vertellen dat ik mijn diamanten ring van 5.000 euro kwijt was”

  Ze kreeg hem cadeau van haar echtgenoot André, nauwelijks enkele maanden voor zijn dood in 2015. Maar na een receptie in januari schoof de kostbare ring wellicht weg van de vinger van Marie-Jeanne Roose (83) uit Brugge. De dame merkte het pas ’s anderendaags op, maar gelukkig waren daar nog Bruggeling Herman Van Parys (63), de politie en haar beste vriendin Eva. Het verhaal eindigde alsnog met een happy end... en een etentje.
  Brugge