Veel ambiance in de tenten, ondanks de stevige wind.
Volledig scherm
Veel ambiance in de tenten, ondanks de stevige wind. © BHT

Uitgelaten sfeertje op WECANDANCE-festival waar mondmaskers en afstand houden niet meer hoeft: “Het is toch wennen”

ZeebruggeMondmaskers mogen af, afstand houden is niet nodig en je mag dansen en zingen zoveel je wil: in Zeebrugge vieren vooral jongeren dit weekend de vrijheid. Op zaterdag trokken 2.500 festivalgangers naar het strand, met een negatieve coronatest of een bewijs van volledige vaccinatie op zak. Het sfeertje was bij momenten uitgelaten. “Zo leuk dat we weer mogen knuffelen.”

  1. PORTRET. Maurice Michielsens, de éminence grise van de Brugse bootjesmannen: “Dat hij zoveel koningen en wereldleiders heeft vervoerd, deed hem glimmen van trots”
    PREMIUM
    Brugge

    PORTRET. Maurice Michiel­sens, de éminence grise van de Brugse bootjesman­nen: “Dat hij zoveel koningen en wereldlei­ders heeft vervoerd, deed hem glimmen van trots”

    Het overlijden van Maurice Michielsens (83) zindert na op de reien, waar ‘de witten van Brugge’ 65 jaar lang niet weg te houden was. Maurice, een vat vol anekdotes, verdedigde de belangen van zijn collega’s met vuur én was vooral trots op zijn vele eretekens en foto’s met beroemde passagiers. “Nooit heb ik een ongeval gehad of boete gekregen op het water”, glunderde de bootjesman, die wel altijd zijn zwaarste moment bleef herinneren. “Dat jongetje had geen schijn van kans, maar zijn zusje kon ik uit het ijskoude water redden.”