Frank Demeyere (archiefbeeld).
Volledig scherm
Frank Demeyere (archiefbeeld). © Foto Benny Proot

Uitbater café The Vintage krijgt 750 euro boete omdat licht één minuut na sluitingstijd nog aanstaat

BruggeDe uitbater van café The Vintage aan de Westmeers in Brugge kreeg afgelopen weekend een boete van 750 euro omdat het licht van zijn zaak om 1 uur nog niet uit was. Frank Demeyere weigerde te betalen omdat het volgens hem een onnodig machtsvertoon was op een moment dat er niemand meer in de zaak was.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. In dit Brugs woonzorgcentrum moesten militairen al inspringen door personeelsuitval: “Ja, ik maak me zorgen. Maar er is ook hoop”
  PREMIUM
  Brugge

  In dit Brugs woonzorg­cen­trum moesten militairen al inspringen door personeels­uit­val: “Ja, ik maak me zorgen. Maar er is ook hoop”

  Woonzorgcentrum Herdershove in Brugge is één van de drie woonzorgcentra in West-Vlaanderen waar het leger de voorbije weken al moest bijspringen. Dat gebeurde door de grote uitval onder het personeel. “Ik maak me zorgen, ja", zegt overkoepelend directeur Dirk Lips. “Wat als alle woonzorgcentra in België tegelijk met uitval kampen? Zoveel militairen hebben we niet meer in ons land.” Lips ziet wél een hoopvol signaal naar de toekomst. En dat heeft alles te maken met de gezondheid van de bewoners.
 3. Brugge blijft maar pleinen vernieuwen, nu is ook Huidenvettersplein aan de beurt: “Meer stabiliteit voor horecaterrassen en klaar tegen krokusverlof”
  Brugge

  Brugge blijft maar pleinen vernieuwen, nu is ook Huidenvet­ters­plein aan de beurt: “Meer stabili­teit voor horecater­ras­sen en klaar tegen krokusver­lof”

  Het is de stad Brugge menens met het pleintjesplan. Plein na plein krijgt een grondige vernieuwing. 2022 wordt ingezet met het Huidenvettersplein, het charmante plekje tussen Rozenhoedkaai en Vismarkt. “De kasseien liggen er oneffen en dat zorgt voor wankele stoelen en tafels voor de horeca", zegt schepen Mercedes Van Volcem. De uitbaters reageren - ondanks twee maanden werken voor hun deur - tevreden. “De werken vinden plaats tijdens een kalme periode.”