Zaakvoerder Koen Jonckheere houdt vast aan zijn ‘bibliotheekuur’.
Volledig scherm
Zaakvoerder Koen Jonckheere houdt vast aan zijn ‘bibliotheekuur’. © Benny Proot

Twee uur verplichte stilte én maar twee keer per dag mailen op het werk: Brugs bedrijf gaat heel ver om burn-outs te vermijden

Studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een wel heel drastische maatregel genomen tegen mogelijke burn-outs bij het personeel. Tussen 8 en 10 uur mag er niet gepraat worden én slechts twee keer per dag laat een IT-systeem e-mails toekomen. “Alles wat stoort, halen we eruit”, zegt zaakvoerder Koen Jonckheere.

7 reacties

 • Erwin VD

  3 jaar geleden
  Stilte kan de productiviteit inderdaad bevorderen, doch het blijven mensen en geen machines hé!
 • Loesje Vranken

  3 jaar geleden
  Ik ken er die met 8 personen in een kleine ruimte zitten en die gans de dag niks mogen zeggen, de baas eist dit en zit in een grote glazen bureau recht ervoor, ziet alles en kijkt uren op hun vingers. Hebben die pauze dan is dat een gekakel dat zo op de zenuwen werkt dat je uw eten niet rustig binnen krijgt.Nog erger dan een kleuterklasje, tateren over onbenulligheden en die denken dat ze geleerd zijn.Gesprekken zonder diepgang.
 • Pierre Vaneylen

  3 jaar geleden
  Niet slecht, als ik veel mensen hoor klagen, meestal in een niet economische sector denk ik dikwijls , mensen zwijg , klaag niet en werk wat harder en ge zult minder snel een burn-out krijgen. Ik moet vaak als Kleine Zelfstandige veel harder werken dan al die klagers, die op de kop toe nog betaald worden tijden hun klagen.
 • Joke Weyts

  3 jaar geleden
  Mensen maken vaak de fout om een korte sprint te lopen van 1 á 3 jaar, terwijl er een marathon van 45 jaar moet gelopen worden. Bovendien maken grote bedrijven zich vooral schuldig om zowat alles binnen hun bedrijf qua aministratie, toegankelijkheid tools, documenten, procedures enz om de 4 jaar volledig te veranderen. Tel daarbij de fameuze flex desks en een lawine aan interne (kul) mails bij, collega’s die naast je staande meetings houden.. Wat écht helpt is 1a2 dagen per week thuis werken.
 • jarek czerwice

  3 jaar geleden
  Niks nieuws, deze techniek paste ik al in de jaren 90 toe voor mijn afdeling met projectleiders. Tussen 9&11h geen telefoons, gingen direct over naar de assistent die opnam en de boodschap noteerde. Geleerd van een Duitse professor tijdens een time mgt cursus. Störungs Freie Stünden noemde hij het, zeer aangenaam, effectief en effcient.