De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Twee jaar cel voor man die bord eten in partners gezicht gooide en man duw gaf met heup- en schouderbreuk tot gevolg

Brugge/KnokkeEen 40-jarige man uit Zeebrugge heeft een voorwaardelijke celstraf van twee jaar gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen en partnergeweld. K.V. gooide vorig jaar een bord warm eten in het gezicht van zijn toenmalige partner en duwde op straat een man omver met een heup- en schouderbreuk tot gevolg.

 1. Brugge maakt werk van erfgoedfabriek om kunstschatten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandigheden opgeslagen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge maakt werk van erfgoedfa­briek om kunstschat­ten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandig­he­den opgeslagen”

  De stad Brugge maakt verder werk van het ombouwen van de voormalige kaarsenfabriek langs de Kleine Pathoekeweg tot een erfgoedfabriek. Simpel gezegd: de kunstschatten van Brugge zullen in de nieuwe ruimte opgeslagen worden. Nu worden die vaak nog in slechte omstandigheden bewaard. Deze week is het openbaar onderzoek in kader van de vergunningsaanvraag van start gegaan, zo bevestigt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Het project zal geen negatieve impact hebben op het landschap. Integendeel zelfs, nu ligt de omgeving er troosteloos bij”, zegt Demon.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo