De transmigranten verschuilden zich afgelopen weekend op een vol containerschip in de haven van Zeebrugge. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De transmigranten verschuilden zich afgelopen weekend op een vol containerschip in de haven van Zeebrugge. (illustratiebeeld) © Benny Proot

Transmigrant die zich dit weekend verschuilde op teruggestuurd containerschip riskeert 6 maanden cel voor eerdere betrapping

ZeebruggeEen van de transmigranten die afgelopen weekend in de boeien werd geslagen op een teruggestuurd containerschip uit het Verenigd Koninkrijk, is woensdag voor de rechter moeten verschijnen voor een eerdere betrapping in de haven van Zeebrugge. Het parket vorderde zes maanden cel.

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?