Tot een kwartier aanschuiven bij binnenkomst kerstmarkt: “Er is maar één ingang en niet genoeg vrijwilligers: dat is een aandachtspuntje”

BruggeOver het algemeen verliep het eerste weekend van Wintergloed vlot. “Het slechte weer bracht weinig mensen op de been, wat gezien de vierde golf een meevaller is”, zegt burgemeester Dirk de fauw. Toch was het zaterdagmiddag even aanschuiven bij binnenkomst op de Grote Markt. Sommige mensen stonden wel een kwartier lang aan te schuiven, soms in de gietende regen. “Er stonden op bepaalde momenten te weinig vrijwilligers om de massa op te vangen,”, legt De Fauw uit.

 1. Brugse ‘Lake of Love’ krijgt na 40 jaar make-over: “Er verandert heel wat in het Minnewaterpark, maar aan het kussershoekje komen we niet”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse ‘Lake of Love’ krijgt na 40 jaar ma­ke-over: “Er verandert heel wat in het Minnewater­park, maar aan het kussers­hoek­je komen we niet”

  Brugge geeft het Minnewaterpark, zowat het bekendste park van de stad, een stevige opfrisbeurt. “We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de buurt”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. Dit zijn de plannen voor het Brugse ‘Lake of Love’, die misschien wel nóg iets romantischer wordt. Hieronder vind je een eerste beeld van het nieuwe Minnewaterpark.
 2. Dimitri De Keyser en Noordster Dudzele doen gouden zaak in strijd om het behoud: “Week na week moeten we ons heruitvinden”
  KRACHTBAL EERSTE NATIONALE VROUWEN

  Dimitri De Keyser en Noordster Dudzele doen gouden zaak in strijd om het behoud: “Week na week moeten we ons heruitvin­den”

  Noordster Dudzele heeft met een 16-20-zege op het veld van KBK Ichtegem een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud in eerste nationale. Met 26 punten na 11 wedstrijden telt Noordster nu vier eenheden meer dan hekkensluiter Ichtegem. Avanti Lissewege (24 punten) en KBC Heist (22 punten) hebben ook minder punten, maar hebben wel nog twee matchen tegoed.