De beklaagden sloegen telkens toe in hetzelfde filiaal van Colruyt. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De beklaagden sloegen telkens toe in hetzelfde filiaal van Colruyt. (illustratiebeeld) © BELGAIMAGE

Tot een jaar cel voor Roemeense schilders die tijdens pauze smartwatches stelen in Colruyt

Sint-AndriesDrie Roemenen hebben celstraffen met uitstel gekregen voor een reeks diefstallen in de Colruyt in Sint-Andries. De beklaagden werkten in de buurt voor een Brussels schildersbedrijf en maakten van hun pauze gebruik om voornamelijk smartwatches te stelen.

 1. REPORTAGE. Op bezoek in Neverland, de grootste hobbywinkel in zijn soort in Vlaanderen: “Het kan niet dat je tussen onze 100.000 unieke artikelen je goesting niet vindt”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Op bezoek in Neverland, de grootste hobbywin­kel in zijn soort in Vlaanderen: “Het kan niet dat je tussen onze 100.000 unieke artikelen je goesting niet vindt”

  Je waant jezelf een beetje Peter Pan als je de nieuwe uitvalsbasis van Neverland in Brugge binnenwandelt. De hobbyzaak is vier keer groter geworden op haar nieuwe locatie langs de Blankenbergse Steenweg. Van wol tot verf, miniatuurgames, modelbouw of puzzels: geen artikel ontbreekt. Van over heel Vlaanderen weten ze de weg naar deze winkel. “Amper 15 procent van onze klanten komt uit Brugge", zegt Kristof Verbrugghe.
 2. Amper nog betaalbare koten te vinden in onze studentensteden...behalve in deze stad: “Hier is de omgekeerde beweging bezig”
  PREMIUM
  Brugge

  Amper nog betaalbare koten te vinden in onze studentensteden...behalve in deze stad: “Hier is de omgekeerde beweging bezig”

  Studenten die nog een kot zoeken voor het komende academiejaar hebben het niet onder de markt. Er zijn amper nog betaalbare koten beschikbaar in de studentensteden. Brugge is met 10.000 hogeschoolstudenten een kleine studentenstad met 1.416 koten. “En dat is ruim voldoende, het zijn er ooit zelfs meer geweest”, zegt schepen Franky Demon (CD&V). Ook de prijzen vallen mee.
 1. REPORTAGE. Van wanhoop bij de rust tot euforie na het laatste fluitsignaal: zo verliep de voetbalnamiddag in Brugge
  Brugge

  REPORTAGE. Van wanhoop bij de rust tot euforie na het laatste fluitsig­naal: zo verliep de voetbalna­mid­dag in Brugge

  “Kampioenen! Kampioenen!” De sfeer gisteren was uitgelaten in de buurt van het Jan Breydelstadion en De Platse. Duizenden fans genoten onder een stralende zon van een pintje en de zenuwslopende match in en tegen Antwerp. Van de wanhoop bij de achterstand bij de rust naar de dolle euforie na het laatste fluitsignaal. “Of het verdiend is? Ja, natuurlijk!”