De bende had volgens het parket plannen om cocaïne in te voeren via de haven van Zeebrugge. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De bende had volgens het parket plannen om cocaïne in te voeren via de haven van Zeebrugge. (illustratiebeeld) © Photo News

Tot 2 jaar cel voor bende die cocaïne uit Zuid-Amerika wilde binnen smokkelen via Zeebrugse haven

Zeebrugge/Gent/AntwerpenVier mannen hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot twee jaar gekregen voor drugsverkoop. Volgens het parket was het dossier tegen hen vermoedelijk maar “het topje van de ijsberg”. Hoewel bij Gentenaar R.S. (68) toegangspassen voor de haven in Zeebrugge werden aangetroffen, konden vermoedens van internationale cocaïnesmokkel tegen de man en zijn kompanen namelijk nooit hard gemaakt worden.

 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Maand cel voor dertiger die zit te masturberen op pechstrook van E403: “Ik had last van plotse erecties en moest er iets aan doen”
  Brugge/Torhout

  Maand cel voor dertiger die zit te masturbe­ren op pechstrook van E403: “Ik had last van plotse erecties en moest er iets aan doen”

  Een 32-jarige Bruggeling heeft 1 maand cel met uitstel gekregen voor openbare zedenschennis. De man werd vorige zomer “op heterdaad” betrapt door de wegpolitie, toen hij in z’n wagen op de pechstrook van de E403 in Torhout zat te masturberen. “Ik had last van plotse erecties en had de drang om er iets aan te doen”, klonk de verklaring van T.V.