Het bord 'Brugge - Zeehaven' moet volgens raadslid Jean-Marie De Plancke 'Haven Zeebrugge' zijn.
Volledig scherm
Het bord 'Brugge - Zeehaven' moet volgens raadslid Jean-Marie De Plancke 'Haven Zeebrugge' zijn. © Foto Proot

Toevloed aan illegalen uit Eritrea zorgt voor tekort aan tolken

Al maanden is er sprake van een toevloed van vluchtelingen uit Eritrea die gespot worden rond de haven van Zeebrugge. De politie pakte er woensdag liefst 25 in een keer op. Maar dat zorgt voor de nodige problemen: veel Eritreeërs zijn enkel het Tigrinya machtig, de meest gesproken taal in hun thuisland. “Er zijn te weinig tolken voorhanden die die taal spreken, en dus kunnen we die mensen vaak niet verhoren zoals we willen”, legt procureur Frank Demeester uit.

0 reacties

 1. Hannes Van Der Bruggen zag zijn debuut bij Cercle verknald door Lamkel Zé: “Geen geslagen ploeg”
  VOETBAL 1A

  Hannes Van Der Bruggen zag zijn debuut bij Cercle verknald door Lamkel Zé: “Geen geslagen ploeg”

  De rode lantaarn flikkert aan de groene zijde van Jan Breydel. Twaalf wedstrijden vóór het einde van de reguliere competitie staat Cercle Brugge er veel minder dramatisch voor dan een jaar geleden, maar toen pookte ene Bernd Storck het geloof in een mirakel op. Vandaag is het de gentleman Paul Clement die groen-zwart uit de malaise moet tillen. De Engelsman gooide Kylian Hazard uit zijn spelersgroep, maar krijgt de mot niet uit de resultaten. Amper één puntje op dertig, bij uitbreiding 4 op 39. What a disaster.
 2. Ondertunneling N31 in Lissewege kost 100 miljoen euro: “Als we dit realiseren, moeten we andere projecten schrappen en dat gaan we nu niet doen”
  PREMIUM
  Lissewege

  Ondertunne­ling N31 in Lissewege kost 100 miljoen euro: “Als we dit realiseren, moeten we andere projecten schrappen en dat gaan we nu niet doen”

  De ondertunneling van de N31 Expresweg in Lissewege is voor Vlaanderen geen prioriteit meer. Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord van het stadsbestuur aan gemeenteraadsvoorzitter Annick Lambrecht (sp.a). Zij was altijd al een voorvechter van die ingreep. “Want hoe gaat we de verkeersveiligheid aan de doortocht van Lissewege anders verbeteren?”
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre