Het kasteel van Wijnendale is slechts één van de vele bezienswaardigheden in het Brugse Ommeland
Volledig scherm
Het kasteel van Wijnendale is slechts één van de vele bezienswaardigheden in het Brugse Ommeland © Foto Proot

Toeristische regio Brugse Ommeland pakt komende zes jaar uit met kastelen en abdijen en de slogan ‘Zalig echt’: “Dit is dé fietsregio van West-Vlaanderen bij uitstek”

BruggeHet Brugse Ommeland, tot voor de coronacrisis één van de snelst groeiende toeristische regio’s in onze provincie, gaat zich de komende zes jaar ontplooien als regio vol met verhalen, kastelen en abdijen. Met de nieuwe slogan ‘Zalig echt’ en een nieuwe huisstijl hoopt provinciebedrijf Westtoer de regio na een moeilijke periode weer aantrekkelijk te maken. “De toeristische activiteit is hier vorig jaar met de helft gedaald", zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu.

  1. RESTOTIP. Malesherbes in Brugge: “Je waant je in een Franse bistro, waar georganiseerde wanorde huiselijk wordt”
    PREMIUM
    Brugge

    RESTOTIP. Malesher­bes in Brugge: “Je waant je in een Franse bistro, waar georgani­seer­de wanorde huiselijk wordt”

    Chrétien-Guillaume de Lamoignon de Malesherbes was de advocaat van Lodewijk De Veertiende van Frankrijk. Hij bepaalde in die tijd wat er in Frankrijk aan boeken op de markt kwam. Het is die historische figuur uit de achttiende eeuw die inspiratie vormde voor de naam van dit op en top Brugs restaurant met Franse inslag. Ontdek mee wat dit bijzondere en goed verborgen restaurant nog meer in petto heeft. Meer restauranttips in jouw buurt vind je hier.