Sylvia Colpaert in de aflevering van Leef!, met in de achtergrond presentator en vriend James Cooke.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvia Colpaert in de aflevering van Leef!, met in de achtergrond presentator en vriend James Cooke. © SBS

Terminaal zieke Sylvia (40) uit ‘Leef!’ houdt zich vast aan geluksmomentjes: “Begin dit jaar kenden we elkaar niet, nu zijn James Cooke en Dorian onmisbaar geworden”

Brugge“Ik vecht niet tegen kanker, ik vecht tegen de tijd. Er zijn momenten in het leven van mijn kinderen waarvan ik me niet kan voorstellen dat ze aan mij voorbij zouden gaan.” Sylvia Colpaert (40) uit Brugge zette ons allemaal met de voetjes op de grond tijdens de slotaflevering van ‘Leef!’, het programma op Play4 dat zes terminaal zieke patiënten van dichtbij volgde. Wanneer we haar weer opzoeken, is ze fel achteruitgegaan. “En toch wil ik in deze donkere tijden een boodschap van hoop uitdragen naar lotgenoten.” Gesprek met een bijzonder straffe mama.

 1. Eerste 600 van 7.500 Brugse kinderen gevaccineerd: “Superhelden en lieveheersbeestje moeten de grootste schrik wegnemen”
  PREMIUM
  Brugge

  Eerste 600 van 7.500 Brugse kinderen gevacci­neerd: “Superhel­den en lieveheers­beest­je moeten de grootste schrik wegnemen”

  Kinderen baas in vaccinatiecentrum B-Park in Brugge, waar zaterdag 600 en zondag 400 5- tot 11-jarigen gevaccineerd worden. Het gaat om de eerste prikjes voor de 7.500 Brugse kinderen, zo'n 3.000 ouders maakten al een afspraak. “Ik begrijp dat ouders twijfels hebben, maar die heb ik uiteindelijk zelf snel aan de kant geschoven”, merkte een ouder op.
 2. De beste garnaalkroketten van het land straks overal in Vlaanderen te krijgen: “Klanten vragen er al jaren naar”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  De beste garnaalkro­ket­ten van het land straks overal in Vlaanderen te krijgen: “Klanten vragen er al jaren naar”

  Luc Bellings gaf ze ooit een 10 op 10 voor hun garnaalkroketten en daar kan straks iedereen van genieten, want restaurant 't Werftje in Zeebrugge gaat ze massaal produceren. Dat is ook zo voor hun befaamde vis- en garnaalsoepen. Alles wordt vanaf volgend jaar in een nieuw productiecentrum in Maldegem gemaakt. “'t Werftje moet een echte merknaam worden”, zegt chef Eli Vandersnickt.