Een massa volk in Brugge: een vertrouwd beeld (archief)
Volledig scherm
Een massa volk in Brugge: een vertrouwd beeld (archief) © Benny Proot

Te veel toeristen: Brugge gaat Amsterdam achterna en maakt géén reclame meer voor dagjestoeristen in andere steden

Het Brugs stadsbestuur zal géén reclame meer maken voor Brugge in hotels in andere grootsteden in ons land. Die beslissing werd genomen om de toestroom aan buitenlandse dagjestoeristen in te perken. Ook met het havenbestuur zijn afspraken gemaakt om maximaal twee cruiseschepen op hetzelfde moment te laten aanmeren.

12 reacties

 • DIDIER FRANCART

  3 jaar geleden
  Gelukkig woon ik in de rand. Ik zou niet aarden in het centrum met die overvloed aan toeristen. Gewoon verstikkend. En de economie? Die draait dol doordat iedereen mekaar plat concureert. Hoeveel kant- en chocoladewinkels, tearooms en restaurants nog? Brugge,waar wij terecht fier op zijn, barst en is niet meer van de Bruggeling.
 • Frankie Deygers

  3 jaar geleden
  Eerst veel geld verdienen in het toerisme en dan beginnen klagen.
 • Thierry Willems

  3 jaar geleden
  dat ze eerst eens beginnen met een aantal toeristische straten verkeersarm te maken zodat iedere wandelaar,fietser meer plaats heeft op de veel te smalle trottoirs!!handelaars zijn daar al jaren vragende partij,nu worden de toeristen bijna omvergereden door al het doorgaande verkeer.das tenslotte in iedere grote toerischtische stad dat de straten waar veel mensen wandelen geschijden zijn van recreatie verkeer.
 • Danny Weckhuyzen

  3 jaar geleden
  De vlaming is één groot klaagbeest geworden; wees dan toch blij dat het toerisme draait; da's toch goed voor de economie ? Positive thinking !!!
 • Erwin VD

  3 jaar geleden
  Men zou als stad moeten blij zijn dat veel mensen op bezoek komen in de stad Brugge. Eerst promotie maken voor cruiseschepen die aanleggen in Zeebrugge en dan klagen dat er te veel mensen naar Brugge afzakken is tegenstrijdig hé! We moeten toch geen spookstad worden als Gent , waar het circulatieplan al veel roet in het eten heeft gegooid en waar winkeliers en horeca te klagen hebben!