Tane Depuydt blijft z’n droom koesteren om ooit burgemeester te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tane Depuydt blijft z’n droom koesteren om ooit burgemeester te worden. © Benny Proot

Tane (19) haalde als eerste verkiezingskandidaat met Down meteen 460 stemmen: "Ooit word ik burgemeester van Brugge”

Voor Tane Depuydt (19) uit Brugge stond dit jaar alles in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Als eerste kandidaat met het syndroom van Down haalde hij voor Groen meteen 460 voorkeurstemmen binnen. Hij raakte niet verkozen, maar Tane blijft positief. "Als burgemeester wil ik de wereld veranderen."

3 reacties

 • Ano Niem

  3 jaar geleden
  Deze jongeman heeft spijtig genoeg geen idee over politiek, en was wel degelijk een stunt. Wat zijn vader ook mag beweren. Zinnen als ‘iedereen naar school slingert’ bewijzen dit enkel maar. Ik vind het goed dat deze man gesteund wordt in zijn dromen/doelen. Maar men moet wel nog realistisch blijven.
 • Filip Desmedt

  3 jaar geleden
  Respect !! Mocht ik daar wonen , ik zou ook op U stemmen !!!
 • censor

  3 jaar geleden
  wat moet je daarvan zeggen....
 1. Eerste ‘vierkant groen’-licht in West-Vlaanderen staat op Brugs zwart kruispunt: “Voetgangers en fietsers hebben hier altijd voorrang”
  Brugge

  Eerste ‘vierkant groen’-licht in West-Vlaanderen staat op Brugs zwart kruispunt: “Voetgan­gers en fietsers hebben hier altijd voorrang”

  “Er zijn hier al te veel ernstige dodehoekongevallen gebeurd. Er moest iets veranderen." Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters legt uit waarom de eerste ‘vierkant groen’-verkeerslichten van West-Vlaanderen nu op het kruispunt van de Scheepsdalelaan met de Leopold I- en Leopold II-laan in Brugge staan. Alle fietsers en voetgangers uit de verscheidene richtingen mogen samen oversteken, terwijl auto’s en vrachtwagens moeten wachten. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen juicht de beslissing toe.