Tane Depuydt blijft z’n droom koesteren om ooit burgemeester te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tane Depuydt blijft z’n droom koesteren om ooit burgemeester te worden. © Benny Proot

Tane (19) haalde als eerste verkiezingskandidaat met Down meteen 460 stemmen: "Ooit word ik burgemeester van Brugge”

Voor Tane Depuydt (19) uit Brugge stond dit jaar alles in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Als eerste kandidaat met het syndroom van Down haalde hij voor Groen meteen 460 voorkeurstemmen binnen. Hij raakte niet verkozen, maar Tane blijft positief. "Als burgemeester wil ik de wereld veranderen."

3 reacties

 • Ano Niem

  4 jaar geleden
  Deze jongeman heeft spijtig genoeg geen idee over politiek, en was wel degelijk een stunt. Wat zijn vader ook mag beweren. Zinnen als ‘iedereen naar school slingert’ bewijzen dit enkel maar. Ik vind het goed dat deze man gesteund wordt in zijn dromen/doelen. Maar men moet wel nog realistisch blijven.
 • Filip Desmedt

  4 jaar geleden
  Respect !! Mocht ik daar wonen , ik zou ook op U stemmen !!!
 • censor

  4 jaar geleden
  wat moet je daarvan zeggen....
 1. Een heerlijk kopje thee in het gezelschap van... kippen, het kan bij Kippen Theetuin: “Maar het zijn geen circusdieren”
  PREMIUM
  Brugge

  Een heerlijk kopje thee in het gezelschap van... kippen, het kan bij Kippen Theetuin: “Maar het zijn geen circusdie­ren”

  In de Vaartstraat in de wijk Sint-Pieters in Brugge is Kippen Theetuin geopend. Dat is een gloednieuwe horecazaak waar je, naast zelf samengestelde thee, liefdevol ontvangen wordt door gastvrouw Liesbeth en haar acht kippen. Ze volgde een opleiding om de dieren zelfs in interactie te laten komen met haar klanten. “Kippen zijn bijzonder intelligent”, zegt ze.
 2. Brugge lanceert shoppingkaart om vele tweedehandsadresjes te ontdekken: “Het aanbod is hier gigantisch toegenomen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge lanceert shopping­kaart om vele tweede­hands­adres­jes te ontdekken: “Het aanbod is hier gigantisch toegenomen”

  Maak kennis met de fysieke shoppingkaart van Shopping Brugge en COSH!, een zoekplatform voor wie ecologisch winkelen belangrijk vindt. “Elke winkel op de kaart heeft op een bepaalde manier aandacht voor milieu en mens”, zegt Niki De Schryver van COSH!. Het valt bovendien op hoeveel tweedehandszaken er de laatste jaren bij kwamen in Brugge.