De wagens zullen in glazen kooien gepresenteerd worden tijdens RijBatterij op 't Zand in Brugge.
Volledig scherm
De wagens zullen in glazen kooien gepresenteerd worden tijdens RijBatterij op 't Zand in Brugge. © RV

't Zand wordt één grote showroom voor elektrische wagens: “Wie in een milieuvriendelijke wagen interesse heeft, móét hier zijn”

BruggeRijBatterij: zo heet een gloednieuwe openluchtexpo voor elektrische en hybride wagens op ‘t Zand in Brugge. Drie dagen in oktober presenteren de voornaamste Brugse concessiehouders er hun nieuwste modellen in glazen kooien. Je kan er ruim 60 wagens spotten. “Het is ook een signaal, want we willen elektrisch rijden promoten", zegt schepen van Leefmilieu Minou Esquenet (CD&V). 

  1. Frank (60) leerde koning Filip surfen en is nu officieel gehuldigd als hofleverancier: “Ontvangst op het paleis was heel hartelijk”
    PREMIUM
    Knokke-Heist

    Frank (60) leerde koning Filip surfen en is nu officieel gehuldigd als hofleveran­cier: “Ontvangst op het paleis was heel hartelijk”

    En of hij straalde, Frank Vanleenhove, toen hij dinsdag werd ontvangen op het Koninklijk Paleis. De uitbater van Surfers en Lakeside Paradise werd er officieel gehuldigd als hofleverancier. Een erkenning waar de man, die koning Filip leerde de zee te bedwingen vanop een surfplank, enorm trots op is. “Wat een jaar is 2022 al geweest. Ik sta 40 jaar op het strand, Surfers Paradise bestaat 35 jaar én ik werd hofleverancier. Al is dit zeker de verdienste van een volledig team”, zegt Frank. Uit het gesprek met de koning bleek alvast dat die laatste nog plannen inzake surfen heeft.