Een deel van de vrijwilligers die in de kerk van het Grootseminarie in Brugge bruikbare goederen sorteren en klaarzetten voor transport. Ongeveer in het midden, met bleke trui: initiatiefnemer Luc Verbrugge en zijn echtgenote.
Volledig scherm
Een deel van de vrijwilligers die in de kerk van het Grootseminarie in Brugge bruikbare goederen sorteren en klaarzetten voor transport. Ongeveer in het midden, met bleke trui: initiatiefnemer Luc Verbrugge en zijn echtgenote. © Hans Verbeke

Straks met vijf vrachtwagens hulpgoederen naar Trooz: “Eens je daar bent gaan helpen, blijf je teruggaan”

West-VlaanderenOp initiatief van Bedevaarten Bisdom Brugge vertrekken eind januari vijf vrachtwagens tjokvol hulpgoederen naar Trooz, één van de Waalse gemeenten die vorige zomer zwaar getroffen werden door de zondvloed. De goederen zijn afkomstig van 22 inzamelpunten uit de hele provincie. “Een druppel op een hete plaat, volgens velen”, zegt Luc Verbrugge. “Maar het is tenminste een druppel en veel druppels maken wel degelijk een verschil.”

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. KBC Sint-Michiels viert drie speeldagen voor het eind al de titel, maar: “Ons seizoen is nog lang niet niet afgelopen”
  krachtbal eerste nationale

  KBC Sint-Mi­chiels viert drie speeldagen voor het eind al de titel, maar: “Ons seizoen is nog lang niet niet afgelopen”

  Na vier jaar zonder titel – twee geannuleerde coronaseizoenen meegerekend – is de oppergaai opnieuw in handen van KBC Sint-Michiels. Voor de ogen van een grote schare supporters haalden de Bruggelingen een 24-15-zege binnen tegen HO Beitem en zo kan het drie speeldagen voor het einde niet meer bijgehaald worden door eerste achtervolger KBC Male.