Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benny Proot

Stelling plaatsen op het voetpad in Brugge? Papiermolen wordt verleden tijd

Wie vanaf nu een vergunning aanvraagt om openbaar domein in Brugge in te nemen - bijvoorbeeld voor de plaatsing van een stelling, een container of een verhuiswagen - kan dat voortaan helemaal digitaal. Verder wordt het verschil in tarief tussen Brugse binnenstad en randgemeenten deels weggewerkt.

 1. 22 West-Vlaamse vaccinatiecentra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld
  West-Vlaanderen

  22 West-Vlaam­se vaccinatie­cen­tra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld

  De Vlaamse regering heeft vandaag beslist om 12.484.200 euro uit te trekken voor de uitbating en de infrastructuur van de 22 vaccinatiecentra in West-Vlaanderen. “We staan voor een van de grootste logistieke en medische uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “En dat brengt kosten met zich mee.” Hieronder zie je hoeveel geld naar elk vaccinatiecentrum gaat.
 2. Hoteluitbater doet duidelijke oproep: “Kom deze winter naar de kust, er is genoeg te beleven én het is veilig”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Hoteluitba­ter doet duidelijke oproep: “Kom deze winter naar de kust, er is genoeg te beleven én het is veilig”

  “Ja, wij blijven open, ook al raken we maar nipt uit de kosten. Kom dus zéker naar de kust.” Terwijl de meeste Ibis-hotels in Vlaanderen gesloten blijven, blijven de vestiging aan zee gasten ontvangen. Volgens Wim Maervoet van Ibis Knokke-Heist is er in de kustgemeente - waar nog de helft van alle hotels open is - meer dan genoeg te beleven. Dat beamen ze bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist, meer zelfs. “We blikken tevreden terug op de voorbije maanden.”
 1. 200 leerlingen Brugse school in quarantaine: “In slechtste geval moeten we De Triangel helemaal sluiten”
  PREMIUM
  Brugge

  200 leerlingen Brugse school in quarantai­ne: “In slechtste geval moeten we De Triangel helemaal sluiten”

  De stad Brugge houdt zaterdag nieuw crisisoverleg over de coronabesmettingen in de stedelijke basisschool De Triangel in Sint-Andries. De kleuterafdeling met 116 kinderen is er al zeker tot 1 februari gesloten en ook 80 leerlingen van de basisschool zitten in quarantaine. Zij ondergingen allemaal een coronatest. “We beseffen dat dit voor ouders en kleuters als een donderslag bij heldere hemel komt”, zegt schooldirecteur Marc Arschoot. “In het slechtste geval moeten we de volledige school sluiten."
 2. Alleen nieuwbouw aan de kust? Nee hoor, Knokke-Heist betaalt 7 miljoen euro voor volledig nieuw bos: “We moeten aan de toekomst beginnen denken”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Alleen nieuwbouw aan de kust? Nee hoor, Knok­ke-Heist betaalt 7 miljoen euro voor volledig nieuw bos: “We moeten aan de toekomst beginnen denken”

  Uniek voor Vlaanderen: de gemeente Knokke-Heist investeert maar liefst 7 miljoen euro in de aanleg van een volledig nieuw bos. Op de terreinen van 27 hectare worden het komende jaar zo’n 50.000 bomen aangeplant. “In de eerste plaats is het bos bedoeld voor eigen inwoners en tweedeverblijvers. Ook de jeugd vergeten we niet", zegt schepen Kris Demeyere.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech