Wandelen met alpaca's kan nu ook in Assebroek.
Volledig scherm
PREMIUM
Wandelen met alpaca's kan nu ook in Assebroek. © RV

Staycation? Ga dan eens wandelen met alpaca’s in de Assebroekse Meersen

Ono, Poumbaa, Rafiki en Kion zijn naar verluidt enthousiast om vanaf deze week te gaan wandelen in de Assebroekse Meersen. De vier alpaca’s, met namen uit ‘De Leeuwenkoning’, vormen een echte attractie in het natuurgebied. “Mensen raken heel snel vertederd", glimlacht Olivier Demeulenaere.

  1. Op nachtelijke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uitschrijft voor niet-respecteren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”
    PREMIUM
    Brugge

    Op nachtelij­ke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uit­schrijft voor niet-respecte­ren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”

    De strenge controles op het respecteren van de nachtklok waren aangekondigd, maar toch zijn er nog mensen die denken dat ze de regels aan hun laars kunnen lappen. Zo heeft de politie van Brugge in de eerste nacht van de avondklok al twee boetes uitgedeeld. Maandagnacht hield ze twee mensen tegen die geen geldige reden hadden om zich op straat te begeven. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. “We roepen de mensen nogmaals op om de regels echt te volgen. De tijd van sensibiliseren is voorbij.”