"Vooral aan het station wordt het oorlog tussen de chauffeurs", vreest Jacques De Muynck.
Volledig scherm
"Vooral aan het station wordt het oorlog tussen de chauffeurs", vreest Jacques De Muynck. © Proot

Stad verdubbelt aantal taxi's

BRUGGEHet Brugse stadsbestuur laat straks in plaats van 60 taxi's er maximaal 117 toe. Een van de redenen is dat toeristen aan het station vaak lang moeten wachten. "Maar in de winter staan we vaak met onze vingers te draaien. Dit is onleefbaar voor Brugge", stelt Jacques De Muynck.

 1. Robin Roef (25) is jongste op affiche van Kookeet: “Zo bijzonder om tussen al die toppers te staan, en ook nog eens als enige ijssalon”
  Brugge

  Robin Roef (25) is jongste op affiche van Kookeet: “Zo bijzonder om tussen al die toppers te staan, en ook nog eens als enige ijssalon”

  Op zijn 25ste is hij dit weekend meteen de jongste chef die het publiek culinair mag verrassen tijdens Kookeet. Robin Roef runt ondertussen twee ijs- en koffiesalons onder de noemer ‘Flavourrs’ in het hartje van Brugge en nu mag hij het prestigieuze event voor fijnproevers toevoegen aan zijn palmares. “Ik bleek de geschikte kandidaat om Dominique Persoone te vervangen. Ik vind dat een hele prestatie”, zegt hij trots.
 2. Kookworkshops, autodelen, geveltuinieren en de Low Impact Man sieren affiche van allereerste klimaatfestival KLIMAX in Brugge: “Laat ons tonen wat er allemaal mogelijk is”
  Brugge

  Kookwork­shops, autodelen, geveltui­nie­ren en de Low Impact Man sieren affiche van allereer­ste klimaatfes­ti­val KLIMAX in Brugge: “Laat ons tonen wat er allemaal mogelijk is”

  Van 1 tot en met 15 oktober kan je in Brugge nog een ‘festival’ gaan bezoeken. Het allereerste klimaatfestival KLIMAX vindt dan plaats op verschillende locaties in de stad. U raadt het al: de focus ligt dan volledig op klimaatthema’s zoals autodelen, circulaire economie of samenhuizen. “Dit festival moet ons nog meer bewustmaken. We moeten blijven hameren op maatregelen zodat volgende generaties ook van deze planeet kunnen genieten", zegt Paul Meersman van Grootouders voor het Klimaat.
 1. Boekhouder van Boudewijn Seapark in de cel op verdenking van fraude: “Hij was amper enkele maanden in dienst”
  Brugge

  Boekhouder van Boudewijn Seapark in de cel op verdenking van fraude: “Hij was amper enkele maanden in dienst”

  De boekhouder van het Boudewijn Seapark in Brugge zit in de cel op verdenking van fraude. Dat bevestigt Geertrui Quaghebeur, woordvoerster van het park. De veertiger was pas sinds enkele maanden in dienst, maar zou op die tijd enkele tienduizenden euro’s verduisterd hebben naar zijn eigen rekening. “Het is een geluk bij een ongeluk dat we het zo snel opgemerkt hebben”, zegt Quaghebeur.
 2. Groen Brugge vraagt aandacht voor veiligheidsgevoel bij keuze van straten als openbare verlichting gedoofd zou worden
  Brugge

  Groen Brugge vraagt aandacht voor veilig­heids­ge­voel bij keuze van straten als openbare verlich­ting gedoofd zou worden

  Groen Brugge raadsleden Raf Reuse en Karin Robert stonden vrijdagavond met een kaarsje in de hand langs de Maalsesteenweg ter hoogte van de Vijversdreef. Met deze symbolische actie vragen ze aandacht voor het veiligheidsgevoel van meisjes en vrouwen op het openbaar domein. “Als de stad zou beslissen om de openbare verlichting in de randgemeenten te doven in ket kader van de energiecrisis, dan hoop ik dat er nagedacht wordt over de keuze van de straten.”