Dichteres Delphine Lecompte komt in het oog van de storm in Brugge, haar woonplaats.
Volledig scherm
Dichteres Delphine Lecompte komt in het oog van de storm in Brugge, haar woonplaats.

Stad Brugge distantieert zich van uitspraken Delphine Lecompte over pedofilie, maar onderneemt geen verdere stappen: “Respecteren recht op vrije meningsuiting”

BruggeDe Brugse afdeling van Vlaams Belang vraagt om de samenwerking met museumdichter Delphine Lecompte meteen stop te zetten. Aanleiding is een lezersbrief van Lecompte in Humo, waarin ze het over pedofilie heeft. Zo wijst ze op het feit dat ‘de meeste pedofielen nooit overgaan tot pedoseksuele daden en dat elke mens weleens aangetrokken wordt tot onschuld en jeugdigheid’. Het Brugs stadsbestuur distantieert zich van de uitspraken, maar onderneemt geen verdere stappen. 

  1. Vlaamse acteur (51) uit verschillende jeugdreeksen opgepakt voor vermeend kindermisbruik na onderzoek HLN
    PREMIUM

    Vlaamse acteur (51) uit verschil­len­de jeugdreek­sen opgepakt voor vermeend kindermis­bruik na onderzoek HLN

    Een acteur uit jeugdprogramma’s, tv-series en kinderfilms is vorige week opgepakt in een onderzoek naar vermeend kindermisbruik. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Het gerecht kwam de 51-jarige man op het spoor na een undercoveronderzoek van de Nederlandse journalist Sven van der Meulen in samenwerking met HLN.be en Het Laatste Nieuws. In een gesprek dat werd opgenomen met een verborgen camera beweerde de Vlaamse acteur seks te hebben gehad met minderjarige jongens, en hij ging daarna ook in op een uitnodiging om een 10-jarige jongen te ontmoeten in een hotelkamer. Uiteraard was het jongetje daar niet echt, maar de acteur was wél op de afspraak. Volgens onze informatie ontkent de acteur nu tegenover de politie, en zegt hij dat zijn uitspraken “grootspraak” waren.