Staatssecretaris Sammy Mahdi maakt een selfie met de vrijwilligers en enkele leden van het Brugse stadsbestuur.
Volledig scherm
Staatssecretaris Sammy Mahdi maakt een selfie met de vrijwilligers en enkele leden van het Brugse stadsbestuur. © BHT

Staatssecretaris Mahdi maakt selfie met anderstalige vrijwilligers op WK in Brugge: “Zo leer je de taal én het land veel beter kennen”

BruggeStaatssecretaris voor asiel en migratie Sammy Mahdi (CD&V) was dinsdag de meest opvallende gast in het WK-dorp op ‘t Zand in Brugge. Mahdi maakte er kennis met de 29 anderstalige vrijwilligers die mee ingezet worden tijdens hét evenement van het jaar in Brugge.

 1. Dieven stelen wagen van gezin met vier kinderen: “In de herfstvakantie zouden we net naar de Efteling gaan”
  PREMIUM
  Sint-Michiels

  Dieven stelen wagen van gezin met vier kinderen: “In de herfstva­kan­tie zouden we net naar de Efteling gaan”

  Het gezin van Wim Ghyoot (34) en Lore Tanghe (33) uit Sint-Michiels zit met de handen in het haar. Maandagnacht gingen dieven ervandoor met hun gezinswagen: een Renault Espace Initiale Paris. “Het was het enige middel om ons snel te verplaatsen met de vier kinderen”, vertelt het koppel aangedaan. De Brugse politie is een onderzoek gestart, al zit de wagen wellicht al in Nederland.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?