De stadsmedewerkers zijn vanaf januari 2022 te zien in voornamelijk rood-zwarte outfits.
Volledig scherm
De stadsmedewerkers zijn vanaf januari 2022 te zien in voornamelijk rood-zwarte outfits. © Benny Proot

Sportieve look voor 650 Brugse medewerkers: zelfs de poetsvrouwen steken nu in het rood-zwart

BruggeDe stad Brugge heeft nieuwe werkkledij voor 650 medewerkers gekocht. Het gaat om een sportieve en eigentijdse kledinglijn voor allerlei soorten taken: van poetsvrouwen tot medewerkers van de groendienst.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Peter (58) ruilde aannemersbedrijf voor een leven zonder geld: “Ik wil tonen dat het anders kan”
  PREMIUM

  Peter (58) ruilde aannemers­be­drijf voor een leven zonder geld: “Ik wil tonen dat het anders kan”

  “Mensen denken altijd dat ik een soort hippie ben, omdat ik zonder schoenen loop en zonder zeep leef. Maar ik ben méér dan dat.” Peter Clerckx (58) heeft geld uit zijn leven gebannen, na nochtans een carrière als aannemer. Nu woont hij gratis in een beschermd gebouw in het centrum van Brugge, baat daar een soort tweedehandswinkel uit en ontvangt giften. Ontdek hier hoe Peter gelukkig leeft met minder... en van de eeuwige stoofpot smult.
  Brugge
 3. Na de ‘Knikjesstraat’ is er nu ook ‘Knikje en Kopje?’ in de lerarenkamer: “Het werkgeluk van leerkrachten verdient alle aandacht”

  Na de ‘Knikjes­straat’ is er nu ook ‘Knikje en Kopje?’ in de lerarenka­mer: “Het werkgeluk van leerkrach­ten verdient alle aandacht”

  Kent u nog de Knikjesstraat? Het initiatief van Howest-studente Zarra Neirynck uit Brugge zette vier jaar geleden inwoners in Brugge en in heel wat andere Vlaamse steden aan tot een vriendelijk knikje. Als vervolg pakt Zarra, gesteund door haar school uit met ‘Knikje en Kopje?’-bordjes. “Niet in het straatbeeld dit keer, maar in de leraarskamer”, zegt ze.
  Brugge