Verschillende containers kwamen op de kaai terecht.
Volledig scherm
Verschillende containers kwamen op de kaai terecht. © RV

Spectaculair incident in Zeebrugse haven: hevige windstoot blaast containers van schip

In de haven van Zeebrugge vond zaterdagmorgen een spectaculair incident plaats. Bij het lossen van een schip werden enkele containers naar beneden geblazen door een hevige windstoot. Gelukkig raakte niemand gewond.

 1. Terminaal zieke Sylvia (40) uit ‘Leef!’ houdt zich vast aan geluksmomentjes: “Begin dit jaar kenden we elkaar niet, nu zijn James Cooke en Dorian onmisbaar geworden”
  PREMIUM
  Brugge

  Terminaal zieke Sylvia (40) uit ‘Leef!’ houdt zich vast aan geluksmo­ment­jes: “Begin dit jaar kenden we elkaar niet, nu zijn James Cooke en Dorian onmisbaar geworden”

  “Ik vecht niet tegen kanker, ik vecht tegen de tijd. Er zijn momenten in het leven van mijn kinderen waarvan ik me niet kan voorstellen dat ze aan mij voorbij zouden gaan.” Sylvia Colpaert (40) uit Brugge zette ons allemaal met de voetjes op de grond tijdens de slotaflevering van ‘Leef!’, het programma op Play4 dat zes terminaal zieke patiënten van dichtbij volgde. Wanneer we haar weer opzoeken, is ze fel achteruitgegaan. “En toch wil ik in deze donkere tijden een boodschap van hoop uitdragen naar lotgenoten.” Gesprek met een bijzonder straffe mama.
 2. REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”

  “Een gratis bodemsanering door de stad? We zullen dat maar doen, zeker?” Brugge lijkt z’n eigen 3M-verhaal te hebben: niet met PFOS weliswaar, maar met giftige stof cyanide. Zo'n 1.000 gezinnen van de wijk Christus-Koning krijgen een brief in de bus, met de kans om hun bodem te laten onderzoeken op resten cyanide. Die zijn afkomstig van een oude gasfabriek die er al 70 jaar weg is. “We willen de mensen niet nodeloos ongerust maken, maar net geruststellen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon. Op stap door Christus-Koning.
 1. Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenenburg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”
  PREMIUM
  Brugge

  Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenen­burg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”

  Het alombekende Grand Café Craenenburg op de Markt in Brugge heeft nieuwe uitbaters. Na meer dan een halve eeuw en vier generaties heeft de Brugse familie Boedt de sleutels uit handen gegeven. Wat ooit begon met ‘parrain’ Achiel in 1966, kent een einde in 2021. “Gezondheidsproblemen dwingen ons om de fakkel door te geven”, zegt uitbater Guy Boedt (57).